Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Κανένας εμποροϋπάλληλος να μην πάει για δουλειά,
να μην ανοίξει κατάστημα»

Με την απεργία τους στις 16 του Ιούλη και το παραπάνω σύνθημα απαντούν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που για να ικανοποιήσει τις αξιώσεις της μεγαλοεργοδοσίας και των μονοπωλίων στον κλάδο προχώρησε στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Θυσιάζουν ακόμα  και αυτή τη  μόνη μέρα που είχαν οι εργαζόμενοι  για ξεκούραση, για να αφιερώσουν λίγο χρόνο  στις οικογένειες τους.
Σε αυτόν απεργιακό αγώνα  συμμετέχουν και οι αυτοαπασχολούμενοι με τους μικρούς ΕΒΕ οι οποίοι με τη σειρά τους αποδεκατίζονται απ’ τη συγκεκριμένη πολιτική  ενώ αντίθετα κερδισμένοι βγαίνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου στην αγορά.
Είναι σίγουρο ότι στη συνέχεια θα επιχειρηθεί η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και σε άλλους κλάδους που συνδέονται με το εμπόριο, η κατάργησης του πενθήμερου για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Οι αξιώσεις του κεφαλαίου και της Ε.Ε. είναι για ολοσχερείς ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για ευέλικτες μορφές εργασίας και   άθλιους μισθούς των 200 και 300 ευρώ. Εξελίξεις που κάνουν περισσότερο αναγκαίο να έχει συνέχεια ο κοινός αγώνας των εμποροϋπαλλήλων με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς Ε.Β.Ε, με όλους όσους αποτελούν τα θύματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο ενάντια στο ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας, για τη νομοθετική κατοχύρωσή της. Καλούμε τα σωματεία του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην απεργία στις 16  του Ιούλη. Να αποτελέσει ο αγώνας τους αιτία για να ξεδιπλωθεί η συζήτηση  και οι πρωτοβουλίες για κοινή αγωνιστική δράση.
14/7/2017
Αγωνιστικά

Η Διοίκηση