Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


             Η εφημερίδα «Αυγή» 

στην υπηρεσία του σχεδίου απαγόρευσης της Απεργίας


       Η κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή»,  βγαίνει μπροστά για να προετοιμάσει το έδαφος για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα και θα επιχειρήσει να βάλει μεγαλύτερα εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα. Σε μια περίοδο που εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους ετοιμάζονται για απεργιακούς αγώνες ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η αστική προπαγάνδα έπιασε και πάλι δουλειά.

Έτσι στις 28 Ιούνη η εφημερίδα «Αυγή» σε ένα κατάπτυστο άρθρο της αφότου τα βάζει με τους αγώνες των εργατών, καταλήγει με το συμπέρασμα ότι «…κρίσιμοι  για τα εθνικά συμφέροντα κλάδοι δεν έχουν το δικαίωμα της απεργίας». Έτσι με τον καλύτερο τρόπο επιχειρείται να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία. Άρθρο που θα το ζήλευαν και οι πιο ακραιφνείς υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου. Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή που η εφημερίδα επιλέγει την παρέμβασή της.

Στο όνομα αυτών των δήθεν «εθνικών συμφερόντων» έχουμε ζήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δύσκολα διακρίνει κανείς τις διαφορές με την κατ όνομα αριστερή κυβέρνηση, να επιστρατεύονται απεργοί σε μία σειρά κλάδους. Στο όνομα του «κοινωνικού αγαθού» βγαίνουνε παράνομες οι απεργίες στον κλάδο του τύπου γιατί η ενημέρωση του λαού είναι δήθεν αγαθό. Όταν όμως αυτοί μιλάνε για εθνικό συμφέρον, εννοούν την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Θέλουν τους εργάτες να δουλεύουνε με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς δικαιώματα. Όταν μιλάνε για ελεύθερη ενημέρωση, εννοούν ότι θέλουν τις λαχανοφυλλάδες της αστικής προπαγάνδας κρεμασμένες στα περίπτερα, γιατί μέσα από αυτές θέλουν να κάνουν την πολιτική τους πιο εύπεπτη.

      Τους φοβίζει ο αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων στους ΟΤΑ, το γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων κομμάτων που υπηρετούν την ίδια πολιτική, κάποιων δημάρχων και καναλιών για να δυσφημίσουν τον αγώνα τους αυτοί δεν ήταν μόνοι τους. Είχαν συμπαραστάτες, βρέθηκαν δίπλα τους  δεκάδες σωματεία, μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι από τα  λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την ίδια πολιτική.

Ακόμα περισσότερο τους προβληματίζει το αίτημα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά σε μια εποχή που το “εθνικό συμφέρον”,  έτσι βαπτίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, απαιτεί μόνιμα ευέλικτους και ανασφαλείς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων αποτελεί ισχυρό όπλο στην αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι η δική μας απάντηση στην εφημερίδα «Αυγή» και στον κάθε υπερασπιστή της βαρβαρότητας!

05/07/17