Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ολοκληρώθηκε ένας κύκλος αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση. Μέτρα που έχουν την σφραγίδα των απαιτήσεων των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου και αποτελούν βασική προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει για το αντίθετο, η  συμφωνία στο τελευταίο Γιούρογκρουπ έχει κερδισμένους και χαμένους και σίγουρα στους χαμένους βρίσκονται οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα που πάνω σε όσα έχουν υποστεί τα χρόνια της κρίσης έρχονται να προστεθούν και άλλα. Για την ανάγκη διαμόρφωσης  κατάλληλου επενδυτικού περιβάλλοντος μιλάει η απόφαση του Γιούρογκρουπ, με μέτρα και πολιτικές που στόχο έχουν να κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την εκμετάλλευση των εργαζομένων, το άνοιγμα νέων πεδίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.Και όλα αυτά ενώ προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό με υποσχέσεις για βελτίωση δήθεν της ζωής του στα χρόνια της ανάκαμψης για την οποία τον καλούν να υπομένει θυσίες δίχως τέλος.

Συνεργοί της κυβέρνησης στην επιχείρηση χειραγώγησης, τρομοκράτησης και εγκλωβισμού του λαού είναι και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν την ίδια   πολιτική ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές και τις αντιπαραθέσεις τους για δευτερεύοντα ζητήματα. Εξ’ άλλου  όλοι μαζί ήταν που   χέρι- χέρι ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο!
Αποκαλυπτική είναι και η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που σαν βασικό στόχο έχει την υπεράσπιση, διασφάλιση και επέκταση των συμφερόντων της Ελληνικής αστικής τάξης μέσα από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Στόχος που περνάει από την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνους για το λαό ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. Οι διαπραγματεύσεις και η ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στη στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ, η διεκδίκηση ενεργότερου ρόλου στα Βαλκάνια, την κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, στις δεκάδες αποστολές του ΝΑΤΟ, φανερώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να σύρει το λαό σε επικίνδυνους δρόμους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ο λαός από τη μία καλείται να πληρώσει για ένα χρέος που δεν είναι δικό του και από την  άλλη να δεχθεί αδιαμαρτύρητα τη συμμετοχή της χώρας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς και το ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικού πολέμου με κίνδυνο να πληρώσει και  με το αίμα του τους στόχους του κεφαλαίου.

Σε αυτές τις συνθήκες αποκτά ιδιαίτερη σημασία η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ με τη διοργάνωση του αντιιμπεριαλιστικού διήμερου στη Θεσσαλονίκη στις 24 και 25 Ιούνη  στο οποίο πήραν μέρος δεκάδες σωματεία απ’ τη χώρα μας, τα βαλκάνια και την ευρύτερη  περιοχή.Το μήνυμα που έστειλαν απ’ το συλλαλητήριο χιλιάδες εργαζόμενοι ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας σε αυτούς, ενάντια στη παρουσία του ΝΑΤΟ και τη λειτουργία των στρατηγείων και των βάσεων. Την ανάγκη να μην αποδεχτούν οι λαοί καμιά αλλαγή συνόρων, να αντιπαλέψουν τη δολοφονική  πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σίγουρα οι μάχες που δόθηκαν  μας πήγαν ένα βήμα μπροστά, απέδειξαν ότι  παρά τις δυσκολίες, τη συνθετότητα των εξελίξεων, ένα σημαντικό κομμάτι της εργατικής τάξης δεν παραδίνεται, βγαίνει μπροστά, παλεύει ταξικά προσανατολισμένο. Αυτό συμβάλει ώστε ένας κόσμος να ξεθαρρεύει να μπαίνει στη δράση, να συμμετέχει.

Και στον κλάδο  σε αρκετούς χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, απέργησαν στις 17 του Μάη, συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, ξεπέρασαν τον φόβο, τη λογική που καλλιεργείται ότι δεν φέρνουν αποτέλεσμα οι αγώνες. Η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο! Να μην ξεχνάμε πως με αγώνες σκληρούς κατακτήθηκαν όσα  μας παίρνουν σήμερα  πίσω! Εκεί  που οι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι και αγωνίζονται βάζουν εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας, πετυχαίνουν μικρές και μεγαλύτερες νίκες. Και μιλάμε για έναν κλάδο  που βασιλεύει η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, που σε δεκάδες χώρους οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι για μήνες, που οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και οι εργολάβοι εξαπλώνονται ταχύτατα.

Να έχουμε καθαρό ότι η επίθεση στη ζωή μας  από την κυβέρνηση, τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση αν δεν βάλουμε τέλος εμείς σε αυτή με τον αγώνα μας.

Είναι ανάγκη τα σωματεία με μαζικές διαδικασίες να προχωρήσουν σε απολογισμό και σχεδιασμό της  δράσης τους. Να γίνει εγγραφή νέων μελών, να μην υπάρχει εργαζόμενος που να μην είναι οργανωμένος στο σωματείο του ανεξάρτητα απ’ τη σχέση εργασίας. Να φέρουμε στη πρώτη γραμμή της πάλης  την υπογραφή  Συλλογικής Σύμβασης έχοντας υπόψη  ότι με την επέκταση της κατάργησής τους η επίθεση στο μέσο μισθό θα ενταθεί. Προετοιμαζόμαστε για αγωνιστική απάντηση όπου επιχειρηθεί η εφαρμογή των ομαδικών απολύσεων όπως επίσης να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας απέναντι  στους πλειστηριασμούς και το φοροκυνηγητό.

Να εκδηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται! Τους εμποροϋπαλλήλους και τους εργαζόμενους σε επισιτισμό - τουρισμό  που δίνουν το επόμενο διάστημα σημαντικές απεργιακές μάχες φέρνοντας στο προσκήνιο τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.  Να αποτελέσει ο αγώνας τους αιτία για να ξεδιπλωθεί η συζήτηση για την ανάγκη κοινής αγωνιστικής δράσης. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να βάλουμε εμπόδια  στην αντιλαϊκή πολιτική, διαμορφώνουμε την προοπτική να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει!

10/7/2017