Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Εκδήλωση αλληλεγγύης για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από εργάτες για εργάτες και τα παιδιά τους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη η εκδήλωση για τα παιδιά που διοργάνωσαν η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών στον κινηματογράφο «Αλκυονίς».


Η εκδήλωση που γίνεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης, από εργάτες για εργάτες και τα παιδιά τους κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε παιδική θεατρική παράσταση, από τη Θεατρική ομάδα "ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ" με ένα έργο εμπνευσμένο από το «Ερωτευμένο Σύννεφο» του τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Στο τέλος της παράστασης, δόθηκαν δώρα στα παιδιά, σχολικές τσάντες με όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Λεωνίδας Σακκάς, πρόεδρος της Σωματείου Λιθογράφων, απευθυνόμενος στους συναδέλφους μετέφερε πέρα από το μήνυμα αλληλεγγύης που είναι απαραίτητο και επίκαιρο όσο ποτέ και το μήνυμα, πως δεν πρέπει να επικρατήσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός στους εργάτες. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Κανένας δεν πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες του στη "δίκαιη ανάπτυξη" που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Αυτή όταν έρθει, θα πατάει πάνω σε τσακισμένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Θα είναι ανάπτυξη για το μεγάλο κεφάλαιο με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, και συνεχίζοντας τόνισε πώς οι αγώνες που είναι σε εξέλιξη σε διάφορα εργοστάσια και μαγαζιά του Τύπου, δεν αφορούν μόνο τους εμπλεκόμενους σε αυτά, αλλά όλους τους συναδέλφους σε όλους τους χώρους. Γι αυτό και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και όλοι οι συνάδελφοι του κλάδου αλλά και την μαχητική τους στάση απέναντι σε κάθε προσπάθεια ισοπέδωσης, εξαπάτησης και τσακίσματος όποιου εργασιακού δικαιώματος προσπαθήσουν να πειράξουν, εργοδότες και κυβέρνηση.

Τους κάλεσε επίσης να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τα σωματεία του κλάδου, την Τρίτη 19/9 στην πλ. Ομόνοιας στις 18:30 κλιμακώνοντας και οργανώνοντας τον αγώνα  για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.


Κάλεσε ακόμα τους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση για να απαντήσουν δυναμικά  το επόμενο διάστημα, στην απαγόρευση της απεργίας που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του, επισήμανε πως υπάρχει και άλλος δρόμος για την εργατική τάξη, «ώστε να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Όταν οι εργάτες είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, τίποτα δε μπορεί να τους σταματήσει». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι η ώρα να απαλλαγούμε από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και μαζί με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να βάλουμε τα θεμέλια για αγώνες επιθετικούς που θα διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε και όχι τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των καπιταλιστών».

Το επόμενο ραντεβού του κλάδου δόθηκε την Τρίτη 19/9 στις 18:30 στην πλ. Ομόνοιας, στο συλλαλητήριο των κλαδικών συνδικάτων του Τύπου.


Τα Σωματεία ευχαριστούμε για τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης για τα παιδιά των συναδέλφων τις εταιρίες: Veridos Ματσούκης, Inform Λύκος, SCHUR FLEXIBLES, Καρυδάκης Στέφανος, Καμπύλη, Κοσκινίδης, Σκαλτσάς Αναστάσιος, Αφοί Βλάχου, Σκαγιάς Θ.Κ., Ρόη Αφοί Γραφικές Τέχνες, Πέππας Ι. Γραφικές Τέχνες, Μορφή, Μόρνος, Λυχνία, First Data Hellas, Paperpack, News Press Hold, Αντωνίου Τυποτράστ, Εκδόσεις Κέδρος, Νίκη Εκδοτική, Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, Σινόπουλος.Μουγιακάκος Γραφικές Τέχνες, Ζαφειρόπουλος Γ. CoverPlast Α.Ε., Ηλιόπουλος Θ. Ροδόπουλος Π.