Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μαχητική συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για τη δουλειά τους και τα δικαιώματά τους


Με συνθήματα όπως, «Οργανωμένα και συλλογικά – ούτε ένα ευρώ για τα αφεντικά» και «Φτώχεια, ανεργία, απολύσεις – στον καπιταλισμό την πλάτη να γυρίσεις», οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου και στις εκτυπώσεις, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των αντίστοιχων κλαδικών τους σωματείων είναι συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους, στο φόντο των απολύσεων στον κλάδο, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντάται με εκπρόσωπο του υπουργείου.
Στο πλευρό τους βρίσκεται ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας. Χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων - Ποτών και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ τους μετέφερε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Ανέστης Κανάκης, γ.γ. της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας, ο οποίος τόνισε ότι, δεν στριμωχνόμαστε στον μονόδρομο της υποταγής και του συμβιβασμού. Δεν θα γίνουμε θιασώτες της «ανάπτυξης» για το κεφάλαιο, παρακολουθώντας να υποβαθμίζουν την ζωή μας με μειωμένες απαιτήσεις, μισθούς πείνας και ανεργία.
Επίσης, ο Λεωνίδας Σακκάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων σημείωσε ότι, μέσα στην κρίση μπορεί οι εργάτες να χάσαμε πολλά, η εργατική τάξη όμως δεν πρέπει να χάσει την αξιοπρέπεια και την περηφάνια της. Δεν ερχόμαστε, συνέχισε ο ομιλητής, να ζητήσουμε τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι της εργοδοσίας. Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε, κατέληξε.

Στην κινητοποίηση παραβρίσκονται αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, καθώς και του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ