Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Δελτίο Τύπου

Σήμερα, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη της μεγάλη Οκτωβριανής επανάστασης. Τα σημαντικά κοινωνικά επιτεύγματα και οι εργατικές-λαικές κατακτήσεις που έφερε στην ανθρωπότητα, αποτελούν οδηγό για το μέλλον.

Η φλόγα της Οκτωβριανής επανάστασης όχι μόνο δεν έχει σβήσει αλλά παραμένει δυνατή, ζωντανή, φωτίζει τη δύναμη της ταξικής πάλης στη χώρα μας και σε κάθε χώρα, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Αποτέλεσμα εικόνας για οκτωβριανή επανάσταση 100 χρόνιαΗ εργατική τάξη στην ΕΣΣΔ μπόρεσε να οργανώσει την παραγωγή για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών-λαϊκών αναγκών, φτάνοντας σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο κατακτήσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής: Από την εξάλειψη της ανεργίας και τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, την Κοινωνική Ασφάλιση, τη θέση της γυναίκας και τα ζητήματα της μητρότητας, έως την Υγεία, την Παιδεία, τα επιτεύγματα στην επιστήμη και την τεχνική, στην Τέχνη και τον Αθλητισμό, στην αναψυχή και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Οδηγός μας είναι τα επιτεύγματα της Οκτωβριανής Επανάστασης τα οποία δεν είναι ένα απλό γεγονός. Αποδεικνύουν την αστείρευτη δύναμη που έχει η εργατική τάξη, όταν γίνεται κυρίαρχη των μέσων παραγωγής και του κοινωνικού πλούτου.
 6/11/2017    

 Το Γραφείο Τύπου