Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κάλεσμα αγώνα και απεργιακής προετοιμασίας 
με συμβολική κατάληψη 
του υπουργείου Εργασίας


Οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις έδωσαν συνέντευξη Τύπου 
μέσα από το γραφείο της υπουργού, υπογραμμίζοντας 
ότι «για πρώτη φορά από αυτό το γραφείο ακούστηκε όλη η αλήθεια!»
Με τα συνθήματα και τα αιτήματά τους, λίγο μετά τις έξι χτες το πρωί, εργαζόμενοι από σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνονται την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στην Αθήνα και άλλες πόλεις.
Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν στην πρόσοψη του υπουργείου γιγαντοπανό με την αφίσα των συλλαλητηρίων, τοιχοκόλλησαν ανάλογη γιγαντοαφίσα στην είσοδό του, κάλεσαν με αφίσες, τρικάκια και συνθήματα τους εργαζόμενους και το λαό να απαντήσουν σε παλιά και νέα μέτρα με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια και την προετοιμασία για γενική απεργία.
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, αφού πρώτα παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων μέσα από το γραφείο της υπουργού Εργασίας, με τους εκπροσώπους των συνδικάτων να υπογραμμίζουν ότι «για πρώτη φορά από αυτό το Γραφείο ακούστηκε όλη η αλήθεια!»,όπως άλλωστε είχαν «υποσχεθεί» από την προηγούμενη κινητοποίησή τους στο υπουργείο.
Μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία, προετοιμάσου τώρα για απεργία!

«Την οργάνωσή μας και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία», διαμήνυσαν οι εργαζόμενοι, ξεκαθαρίζοντας πως η απάντησή τους στην επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα θα δοθεί με γενική απεργία.
«751 κατώτερο μισθό, καμία αμοιβή κάτω απ' αυτό», βροντοφώναξαν μαζί με την απαίτηση για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς.
Παράλληλα, κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, την πολιτική που δίνει «δισ. ευρώ στους εξοπλισμούς», την ίδια ώρα που επιβάλλει «μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς».
Με την πολύωρη παρουσία τους έξω από το υπουργείο απηύθυναν κάλεσμα στους εργαζόμενους κάθε κλάδου και χώρου δουλειάς: «Μην ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία, προετοιμάσουν τώρα για απεργία».
Η συνέντευξη Τύπου των συνδικάτων μέσα από το γραφείο της υπουργού
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων μέσα από το γραφείο της υπουργού Εργασίας, υπενθύμισαν ότι η πρωτοβουλία τους είχε κατά κάποιο τρόπο προαναγγελθεί πριν από δύο περίπου βδομάδες, όταν σε κινητοποίηση συνδικάτων και εργαζομένων, αντιπροσωπεία είχε ζητήσει συνάντηση με την υπουργό με θέμα τα σχέδια της κυβέρνησης για τα νέα χτυπήματα στη συνδικαλιστική δράση, αλλά είχαν βρει την πόρτα του υπουργείου κλειστή.
Πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου, απομάκρυναν από το φόντο τη σημαία της ΕΕ, σε μια συμβολική κίνηση καταδίκης της ένωσης των μονοπωλίων που η πολιτική της, οι «βέλτιστες πρακτικές» της όπως συνηθίζει να τις αποκαλεί και η σημερινή κυβέρνηση, γεννούν τα δεινά των εργαζομένων για την υπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Στα σχέδια της κυβέρνησης να θέσει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και στο δικαίωμά τους στην απεργία αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κατάρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. «Το υπουργείο προσπαθεί να υποβαθμίσει το μέγεθος της νέας ανατροπής», σχολίασε και πρόσθεσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που «η κυβέρνηση παρουσιάζει κατ' αρχήν τη "μαλακή εκδοχή" ενός μέτρου ενώ στη Βουλή οι διατάξεις αποκτούν ακόμα πιο αντιδραστικό χαρακτήρα». «Η ανοιχτή επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα μόλις άρχισε και δεν θα τελειώσει με το συγκεκριμένο μέτρο», υπογράμμισε και επανέλαβε το μήνυμα που στέλνει το ΠΑΜΕ σε κυβέρνηση και εργοδότες: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω απ' το δικαίωμα που έχει κατακτήσει με αγώνες η εργατική τάξη να συζητά στους χώρους δουλειάς, να οργανώνεται και να συμμετέχει στις διαδικασίες και τις αποφάσεις των σωματείων. Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 9 του Νοέμβρη. Παράλληλα, οι 9 Ομοσπονδίες καλούμε να παρθεί απόφαση για Γενική Απεργία ενάντια στο νέο νόμο και κάθε σωματείο να συζητήσει και να προετοιμάσει τους εργαζόμενους».