Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
 Ανακοίνωση
 
Οι θάνατοι και οι καταστροφές δεν είναι το μοιραίο αποτέλεσμα της βροχής, αλλά το φυσικό επακόλουθο της πολιτικής της κερδοφορίας
 

Οι θάνατοι και οι καταστροφές δεν είναι το μοιραίο αποτέλεσμα μιας βροχής, αλλά το φυσικό επακόλουθο της πολιτικής της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και των προηγούμενων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, που υποτάσσει τη ζωή και το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων στους νόμους του κέρδους.

Οι καταστροφές στην Αττική, αλλά και σε άλλα μέρη της Χώρας, δεν ήταν αναπόφευκτες. Η έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, όπως έλλειψη καθαρισμού και το μπάζωμα των ρεμάτων, το κλείσιμο των παρακείμενων καναλιών και ποταμών είναι οι παράγοντες που συντέλεσαν στην καταστροφή. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται καταστροφές σε αυτές τις περιοχές.

Πρόσφατη είναι και η πείρα του καλοκαιριού από τις πυρκαγιές στην Αττική και σε όλη τη Χώρα, με την κατάσταση να οξύνεται ακόμη περισσότερο, στις περιοχές που επλήγησαν.

Αποτελέσματα όλων αυτών από τις ανελέητες αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Χρόνια μουχλιάζουν σε συρτάρια μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα, ενώ παράλληλα δίνονται εκατομμύρια ενίσχυσης επιχειρηματιών από δήμους και περιφέρειες. Όμως, αυτό που έλειψε τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ο σχεδιασμός, αλλά η πολιτική βούληση ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Έργα προς όφελος του λαού δε γίνονται, όχι γιατί κοστίζουν, αλλά διότι η πολιτική και της σημερινής συγκυβέρνησης έχει άλλες προτεραιότητες. Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης, δεν είναι μόνο τα απαραίτητα έργα που δεν έγιναν, αλλά η συνολική πολιτική εμπορευματοποίησης της γης.

Προώθησαν και προωθούν την αλόγιστη επέκταση των πόλεων προς όφελος των κερδοσκόπων. Επεκτάσεις, που γίνονται χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων υποδομής. Οι όποιοι, ελάχιστοι στα μεγάλα αστικά κέντρα, ελεύθεροι χώροι καταπατούνται από μεγαλοεργολάβους, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Επέτρεψαν και στη συνέχεια νομιμοποίησαν την κάλυψη των ρεμάτων και το κτίσιμο σε αυτά. Νομιμοποίησαν την αυθαίρετη δόμηση. Νομοθέτησαν επιπλέον δασοκτόνα νομοθεσία με την καταστροφική αναθεώρηση του άρθρου 24 το 2001.

Την ίδια ώρα, ακολουθείται πολιτική φορολεηλασίας για τα λαϊκά στρώματα, αναγκάζεται ο λαός να πληρώνει και να ξαναπληρώνει, για να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα έργα, με γνώμονα το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων και όχι αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στης οικογένειες των θυμάτων. Καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου να προβάλουν έμπρακτα την πλήρη συμπαράστασή τους σε όλους όσους βρέθηκαν σε δύσκολη θέση από την κακοκαιρία και να ενημερώσουν άμεσα το συνδικάτο για συναδέλφους που επλήγησαν.
Καλούμε τους συνάδελφους του κλάδου, που μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες που καθημερινά βιώνουν τις εγκληματικές πολιτικές των κυβερνήσεων και των προσκείμενων δημοτικών αρχών, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο τους και όλοι μαζί να δυναμώσουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αποκρούσουμε και να αντισταθούμε απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές που εξαθλιώνουν τη ζωή μας.

Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στις 17 του Νοέμβρη στην εκδήλωση και πορεία μνήμης του Πολυτεχνείου, και να δυναμώσουμε τον αγώνα παντού, στα σωματεία, στις γειτονιές και μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα να δώσουμε την απάντηση που τους χρειάζεται. Αυτή πρέπει να είναι και η απάντησή μας.

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη καταγραφή των ζημιών, να δοθεί στο σύνολό τους αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες.
Να γίνει άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών σε οδικό δίκτυο και δίκτυο ύδρευσης.
Την έγκριση όλων των απαιτούμενων κονδυλίων για την οργανωμένη κατασκευή αντιπλημμυρικών, αντιδιαβρωτικών και άλλων έργων υποδομής ώστε οι κάτοικοι να μην αντιμετωπίζουν κάθε φορά ‘’που βρέχει’’ τον κίνδυνο πλημμυρών και καταστροφών.