Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721
e-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com

Κυβέρνηση και Εργοδοσία διώκουν τους εργάτες του Καρυπίδη
για να παραδειγματιστεί όλη η Εργατική Τάξη.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες                                                                                                       
Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που απέδειξε για μια ακόμα φορά ποιόν υπηρετεί και ποιόν έχει απέναντι και κυνηγά. Από τη Δευτέρα το πρωί έχει εξαπολυθεί κυνηγητό σε εργαζόμενους του Καρυπίδη στα Γιάννενα, που αγωνίζονται και διαδηλώνουν απλήρωτοι επί μήνες, για το δικαίωμα τους στην εργασία και τα δεδουλευμένα τους. Με εντολή της εργοδοσίας της “Market in”, διαδόχου της Καρυπίδης, δύο εργαζόμενοι του Καρυπίδη (μητέρα με 3 παιδιά και εργαζόμενος με χρόνια εργασίας στην πλάτη), σύρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Επιπλέον αναζητούνται με ανθρωποκυνηγητό στα σπίτια τους οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον Καρυπίδη αλλά και άλλοι συνδικαλιστές του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Ιωαννίνων. To σύρσιμο στο αστυνομικό τμήμα έγινε με εντολή της εργοδοσίας της “Μarket in”, το οποίο δικαιολογήθηκε αρχικά ως απλή σύσταση από αξιωματικό αλλά άμεσα μετατράπηκε σε αυτόφωρο. Αποτελεί δίωξη σε εργαζόμενους, στηριζόμενη σε συκοφαντίες και χτυπώντας στην καρδιά τον πολύμηνο αγώνα των συναδέλφων στα super market Καρυπίδη στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.
Αποτέλεσμα εικόνας για εργαζόμενοι Καρυπίδη
Δεν πέρασε άλλωστε αρκετός καιρός όπου η προσπάθεια για παράνομες μεταφορές αφαίρεσης εξοπλισμού και εμπορευμάτων της “Market in” από το κατάστημα του Καρυπίδη στην Πειραιά Θεσσαλονίκης είχαν ως συνοδεία και προστασία τις αστυνομικές μονάδες, άνδρες της ασφάλειας αλλά και κλούβες των ΜΑΤ. Oι ίδιες δυνάμεις καταστολής πριν ένα μήνα χτύπησαν αντίστοιχη κινητοποίηση εργαζόμενων του Καρυπίδη στα Γιάννενα.  


Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!

Τα πρωτοφανή φαινόμενα ανθρωποκυνηγητού των εργαζόμενων, η καταστολή των κινητοποιήσεων, οι συλλήψεις τους, είναι δείγμα και πρόπλασμα για το πώς αντιλαμβάνονται αφεντικά και πολιτικό προσωπικό τους εργατικούς αγώνες και τις εργατικές διεκδικήσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Μπροστά στην ανάγκη «ανάπτυξης» του κεφαλαίου με νέες επενδύσεις, ετοιμάζουν το νέο νόμο για το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση. Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη, δεν είναι η εξαίρεση ή κάτι μακριά από τον κλάδο μας, είναι το παράδειγμα που αξιοποιεί η κυβέρνηση για να μας στείλει το μήνυμα: «μην αγωνίζεστε γιατί θα βρείτε το μπελά σας». 

Να είναι σίγουροι πως δε θα τους περάσει! Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που αγωνίζονται δεν είναι μόνο δική τους υπόθεση, είναι επίθεση σε όλη την Εργατική Τάξη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όσα εργατοδικεία και αν στήσουν, όσους αστυνομικούς και αν στείλουν, το δίκιο των εργαζομένων δε φιμώνεται, θα γίνει κύμα και θα τους πνίξει.

Απαιτούμε να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι!
Να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον Καρυπίδη, να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.    


28/10/17