Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου
την Κυριακή 4/11/18 στις 10:30π.μ.
στην αίθουσα συνεδριάσεων κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου
(Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος).


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ  
ΓΙΑ ΣΣΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες.

  Τη “δίκαιη ανάπτυξη”, που από κοινού εργοδοσία,κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αστικά κόμματα, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας! Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ότι καταφέραμε να κρατήσουμε ως δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί “μεταμνημονιακής” εποχής αφού όχι μόνο δε φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.

Ενάντια στη «δίκαια ανάπτυξη» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση,
οι εργοδότες και οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ.

Όλα αυτά που χάσαμε στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, ισχυροποιώντας το Συνδικάτο μας, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τα ξαναεπιβάλει σε κράτος και εργοδοσία. Με το δικό μας κοινωνικό μέτωπο να πάρουμε όλο τον πλούτο που παράγουμε, να ανοίξουμε το δρόμο για την εργατική εξουσία.


Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι 
δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα!
Όλοι στην απεργία 14/11/2018 με το ΠΑΜΕ!

Η ενιαία στάση του κλάδου απέναντι στην εργοδοσία είναι όρος για να δούμε καλύτερες μέρες. Μπορεί οι εργοδότες να σφάζονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει ένα πελάτη, ποιος θα βγει πρώτος στη κούρσα του ανταγωνισμού. Αλλά όσον αφορά τα δικά μας δικαιώματα με σιδερένια πειθαρχία, σαν ένα άνθρωπος όλοι οι εργοδότες, υπερασπίζονται το σημερινό αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, που τσακίζει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, μας καλούνε να πληρώσουμε και τη κρίση τους, και την ανάπτυξη τους.
Την ίδια ενιαία στάση θα κρατήσει η αστική τάξη και σε περίπτωση πολέμου. Είναι επιλογή της αστικής τάξης η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, γι’ αυτό και όποια κυβέρνηση βγαίνει δεν την αμφισβητεί. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μάς εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Η Ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με τα κράτη δολοφόνους ΗΠΑ-Ισραήλ, αλλά και με τα ιμπεριαλιστικά μεγαθήρια της ΕΕ. Η ελληνική αστική τάξη για να πάρει μερίδιο από τη λεία συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο πολέμου.


Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου
την Κυριακή 4/11/18 στις 10:30π.μ.
στην αίθουσα συνεδριάσεων κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου
(Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος).



Οι εργαζόμενοι του κλάδου, μαζί με το σύνολο της εργατικής τάξης, παλεύουν για:

·                     Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης.
·                     Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
·                     Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης του 2009, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
·                     Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
·                     Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
·                     Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
·                     Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
·                     Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μονίμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών και εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων
·                     Έξοδο από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις.    
                                            18-10-2018