Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Ανακοίνωση
Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας στις 28 Νοέμβρη.
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες 
και όχι τα κέρδη των λίγων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες                                                                                                             
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου η απεργία που έχουμε προκηρύξει μετατίθεται την Τετάρτη 28/11/18 ώστε να συντονιστούμε με τους υπόλοιπους κλάδους πανελλαδικά. Η απεργία αυτή πρέπει να είναι μία γερή απάντηση στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης που υποκρίνεται για δήθεν ελεύθερες διαπραγματεύσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου έχουμε ήδη καταθέσει τα σχέδια των ΣΣΕ σε ΣΕΒ και ΓΣΕΒΕ διεκδικώντας την άμεση υπογραφή τους. Είναι σε όλους μας σαφές πως η υπογραφή των ΣΣΕ δεν θα έρθει με τις ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης, αλλά με τη δική μας αποφασιστική συμμετοχή. Η απεργία είναι ένα πρώτο βήμα για να δείξουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του κλάδου. Για να υπερασπιστούμε τη θέση μας για μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.  Μαζί με τις ΣΣΕ διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση την επανένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τη δωρεάν παροχή στις υπηρεσίες υγείας και παιδείας για τις λαϊκές οικογένειες.  Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από κάθε μορφής ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας θα τις επιβάλουμε με τον αγώνα μας!

Τις ημέρες που μένουν μέχρι την απεργία, προετοιμαζόμαστε σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς. Συζητάμε για το πλαίσιο αιτημάτων μας και παίρνουμε μέτρα για την καθολική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια. Γυρίζουμε την πλάτη στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ που με τη στάση τους σε ΕΚΑ και ΓΣΕΕ κάνανε τα πάντα για να βάλουν εμπόδια και να εκφυλίσουν τον απεργιακό αγώνα.
Στέλνουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση να μαζέψει τους ασφαλίτες που στέλνει να παρακολουθούν τις διαδικασίες των εργατών γιατί η υπομονή μας εξαντλείται και θα πάρουμε δραστικά μέτρα.

  09/11/18