Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


Ενιαίο, μαζικό απεργιακό μέτωπο με πλαίσιο που θέτει μπροστά τις δικές μας ανάγκες στις 28 Νοέμβρη


Με στόχο να εκφραστεί ενιαίο, μαζικό απεργιακό μέτωπο στις 28 Νοέμβρη στη γενική απεργία, με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - όχι τα κέρδη των λίγων», πραγματοποιήθηκε με μαζική σύσκεψη Ομοσπονδιών - Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη έγινε μετά από κάλεσμα των Ομοσπονδιών Οικοδόμων Ελλάδας, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Φαρμάκου - Καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος, Τύπου - Χάρτου και Λογιστών, προς τα Διοικητικά Συμβούλια Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων, που έχουν αποφασίσει απεργιακή κινητοποίηση, με θέμα: «Την οργάνωση της απεργιακής μάχης μετά από τις τελευταίες εξελίξεις που προκύπτουν από την απόφαση της ΓΣΕΕ για Γενική απεργία στις 28 Νοέμβρη».

«Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να εκφραστεί ενιαίο, μαζικό απεργιακό μέτωπο στις 28 Νοέμβρη στη γενική απεργία, κάτω από τις σημαίες, τα πανό, τα συνθήματα και τη γραμμή πάλης Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο πλαίσιο πάλης για κατάργηση του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου, που συσπειρώνονται στο σωστό σύνθημα "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - όχι τα κέρδη των λίγων"», τόνισε στην εισηγητική ομιλία ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Παράλληλα όπως υπογράμμισε, «υπάρχουν προϋποθέσεις σε ορισμένους κλάδους, όπως οι Οικοδόμοι, γενικότερα οι Κατασκευές, για πραγματοποίηση πανελλαδικής κλαδικής απεργίας στις 14 Νοέμβρη. Εκτιμάμε ότι μπορεί η κλαδική αυτή απεργιακή κινητοποίηση να βοηθήσει και να συμβάλει και στην επιτυχία της γενικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη».

Καλούμε, κατέληξε ο Γ. Τασιούλας, «σε στήριξη και όποιον κλάδο, Σωματείο κρίνει ότι μπορεί να κάνει απεργία και στις 14 Νοέμβρη. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη, την έμπρακτη στήριξη και βοήθεια.

Το μήνυμα της επιτυχίας της απεργίας πρέπει να φτάσει στους χώρους δουλειάς, σημείωσε ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Επισήμανε ότι η Ομοσπονδία δεν ξεκινά από το μηδέν αφού έχει ήδη διοργανώσει εβδομάδα δράσης για τις ΣΣΕ.