Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Διαμαρτυρία από τους εργαζόμενους 

στα Πρακτορεία Τύπου


Από την κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Από την κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας έκανε η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών,διεκδικώντας να μπει τέρμα στις πολύμηνες καθυστερήσεις για την καταβολή των επιδομάτων ασθενείας και απαιτώντας τη στήριξη των πρώην εργαζομένων του πρακτορείου «Ευρώπη».
Οι εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις που ξεπερνούν ακόμα και τα δύο έτη στην καταβολή των επιδομάτων ασθενείας από την 4η Διεύθυνση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Το σωματείο έκανε χτες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση, ενώ για σήμερα έχει οριστεί νέα συνάντηση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της διοίκησης του ΕΦΚΑ.
Στο παραπάνω τοπίο, ιδιαίτερα δεινή είναι η θέση των εργαζομένων που δούλευαν στην «Ευρώπη» και βρέθηκαν «στον αέρα» μετά την επιλογή των εκδοτών να κλείσουν το πρακτορείο. Το σωματείο έχει ζητήσει συνάντηση για το ζήτημα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία ορίστηκε τελικά στις 22/11.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης (και της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου) Παναγιώτης Κατάρας, το σωματείο έχει στην πρώτη γραμμή το αίτημα να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το πρακτορείο «Αργος», που συνεχίζει να λειτουργεί έχοντας αναλάβει και τον κύκλο εργασιών της «Ευρώπης». Υπενθύμισε ότι το επίδομα επίσχεσης που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι λήγει το Δεκέμβρη, τονίζοντας ότι το υπουργείο πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους να μην εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην κυβέρνηση και τη «δίκαιη ανάπτυξη» που προπαγανδίζει, αλλά να συνεχίσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Στην κατεύθυνση αυτή, απηύθυνε κάλεσμα προετοιμασίας της επιτυχίας της απεργίας στις 28/11.