Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
την Τετάρτη 15 Ιούλη, στην Ομόνοια, στις 7.30 μ.μ. και στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Βάθης, στις 7.00 μ.μ.

Η Διοίκηση του Σωματείου καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να εφοδιαστούμε με θάρρος, επιμονή και πείσμα και να προετοιμαστούμε, για μια νέα ακόμα πιο σκληρή σύγκρουση με όλους εκείνους, που πλέον, έχουν κηρύξει ανοιχτά τον πόλεμο σε κάθε εργατική, λαϊκή οικογένεια.

Σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και της νέες ως συνιστώσες τους πια ΝΔ. ΠΑΣΟΚ. ΠΟΤΑΜΙ, την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και των υπολοίπων πολιτικών τους συμμάχων, σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους που μπροστά στα εκβιαστικά διλήμματα περί πτώχευσης από ενδεχόμενο Grexit  φέρνουν τους σχεδιασμούς τους για τα νέα αντεργατικά μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού με το 3ο σκληρότερο και πιο βάρβαρο  Μνημόνιο.

Γι αυτό και μπροστά στην νέα αντεργατική επίθεση που ήδη εξελίσσετε, η Διοίκηση του Σωματείου καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου με το σύνθημα,  «Κάτω η νέα συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής» σε αγωνιστικό ραντεβού την Τετάρτη 15 Ιούλη στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Βάθης, στις 7.00 μ.μ. και στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια στο πανεργατικό αγωνιστικό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ και όλο το εργατικό, λαϊκό, ταξικό κίνημα. Σημαντικό βήμα διεκδίκησης με ρήξη, πάλη και σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική.

Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωση μας μπορούμε να στηριζόμαστε! Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες, παντού!

Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην "κοινωνική δικαιοσύνη". Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζόμενων.
Διεκδικούμε την ανάκτηση όλων των απωλειών από τα προηγούμενα μέτρα.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!
Να ακυρωθούν σε κάθε εργοστάσιο, τόπο δουλειάς!

Ήρθε η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι παντού, να συμβάλλουν για να δοθεί συνολική, καταιγιστική, ενωτική, εργατική απάντηση.


Μας θέλουν μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Μας θέλουν γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους, αιώνια υποταγμένους στο μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Αυτούς τους νόμους επιβάλει η ΕΕ, η ένωση του κεφαλαίου με τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στην εξουσία τους.
Αρκετά ματώσαμε - αρκετά πληρώσαμε!
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!
Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους!

Οι εργαζόμενοι ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ να προσπεράσουν, να πετάξουν στον κάδο απορριμμάτων την συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που ευθυγραμμίστηκε σε όλα με τις απαιτήσεις των μεγαλοβιομηχάνων αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που χέρι χέρι με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα μας καλούσαν δήθεν αγωνιστικά να στηρίξουμε την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της και δεν έλειψαν από καμία κυβερνητική φιέστα.
Να μην περάσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός!
Να τσακίσουμε τα κηρύγματα υποταγής!

Να πυκνώσουν οι συζητήσεις στα εργοστάσια, σε όλους τους τόπους δουλειάς. Σε αυτόν τον αγώνα χωράνε όλοι, ανεξάρτητα από την χθεσινή τους πολιτική στάση.
ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ!
Να φτάσει το κάλεσμα για αντίσταση και αγώνα παντού!

Να αποβάλουμε το φόβο της σύγκρουσης με την ΕΕ, με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία. Εμείς παράγουμε τον πλούτο! Δεν μπορεί να μοιραστεί δίκαια όταν διαχειριστές του είναι οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους στις κυβερνήσεις. Εμείς πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε. 

Βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Μπορούμε να καταργήσουμε αντιλαϊκούς νόμους και αφεντικά.


Όλοι στους δρόμους - Όλοι στον αγώνα. Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15 Ιούλη, στην Ομόνοια, στις 7.30 μ.μ. και στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Βάθης, στις 7.00 μ.μ.