Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩTΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ- Μ.Μ.Ε  & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721
Panelladiki-enosi-lithografon.blogspot.com

Η εργοδοσία στην αναμπουμπούλα χαίρεται

Ένταση της απληρωσιάς και άλλες αντεργατικές πρακτικές με την ανακοίνωση της «αργίας» στις τράπεζες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» λέει η παροιμία και αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει η στάση της εργοδοσίας σε μια σειρά επιχειρήσεις του κλάδου, απ' όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμο των τραπεζών και οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.
Έτσι, αξιοποιώντας το κλίμα τρομοκρατίας που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης, οι εργοδότες επιχειρούν να καταστρατηγήσουν όσα από τα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει όρθια, εγγράφοντας υποθήκες και για το άμεσο μέλλον. Ταυτόχρονα, δε λείπουν οι παρεμβάσεις για να κάνουν οι εργαζόμενοι συγκεκριμένες επιλογές στο δημοψήφισμα.
Θέλουν το λαό φοβισμένο να επιλέξει   μέσα από ψεύτικα διλήμματα, από  τη λογική του μικρότερου κακού, μόνος του το νέο μνημόνιο. Να διαλέξει πρόσθετες θυσίες με μέτρα  καρμανιόλα για χάρη της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
Ήδη υπάρχουν και στον κλάδο καταγγελίες για επιχειρηματίες που ενισχύουν αυτό το κλίμα της τρομοκρατίας. Επικαλούμενοι το πρόβλημα ρευστότητας δίνουν υποχρεωτικές άδειες, προειδοποιούν για σταμάτημα της παραγωγής, για  καθυστέρηση στις πληρωμές, ή ακόμα και υποδεικνύουν στους εργαζόμενους τι να ψηφίσουν αν θέλουν να έχουν δουλειά!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποκρούσουν την εκστρατεία φόβου που έχει ξεκινήσει και εντείνεται από την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και την εργοδοσία ενόψει του δημοψηφίσματος. Να αξιοποιήσουν το δημοψήφισμα ως ευκαιρία για να στείλουμε μήνυμα με βάση αυτά που ζούνε. Ότι δεν πάει άλλο με των διαφόρων ειδών μνημόνια που φέρνουν αντεργατικά μέτρα. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να σηκώσουν το ανάστημά τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να αντισταθούν, να πουν  διπλό ΟΧΙ. Ένα  στα μέτρα των δανειστών και ένα στα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση.  Να αρνηθούμε να γίνουμε συνένοχοι στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική τους. Να απαιτήσουμε την κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών τους νόμων. ΟΧΙ νέες θυσίες για την πλουτοκρατία. ΕΞΩ από την Ε.Ε. των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών.

Οργανώνοντας την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς με το Σωματείο,  σε κάθε γειτονιά, δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη.

Απαιτούμε διεκδικούμε άμεσα:
  • Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
  • Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
  • Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
  • Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
  • Όποιος βγαίνει σε καλοκαιρινή άδεια, να πληρώνεται την άδεια  και το επίδομα αδείας.
  • Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
  • Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.
Επιβάλλεται αγωνιστική επαγρύπνηση για να παλέψουμε για το δίκιο μας, για να στηρίξουμε τους εργαζόμενους, το λαό μας. Σε κάθε περίπτωση που η εργοδοσία παίρνει αντεργατικά μέτρα στο όνομα της στάσης πληρωμών, να επικοινωνείτε με το Σωματείο, για να μπορούμε να αντιδράσουμε συλλογικά.

30/06/15