Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Αποτελέσματα του 23ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε το 23ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, από την εισήγηση και από τη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα του Κλάδου, αλλά και τα γενικότερα που αφορούν τους εργαζόμενους, τη λαϊκή οικογένεια. Προβλήματα που απορρέουν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, που έχει οδηγήσει τον Κλάδο σε συρρίκνωση, κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις, απλήρωτη εργασία, ελαστικές σχέσεις, χτύπημα εργατικών δικαιωμάτων.

Τονίστηκε ο ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ήρθε να πάρει τη σκυτάλη από τις προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού δεν υπάρχει φιλολαϊκή διαχείριση της κρίσης. Όλοι μαζί, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, που το 2ο πακέτο προαπαιτούμενων ψηφίζεται αύριο. Ακολουθούν αντεργατικοί νόμοι που αφορούν στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά, νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Επισημάνθηκε ο μεγάλος κίνδυνος από την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που καμία σχέση δεν έχουν με τον πόλεμο ενάντια στην «τρομοκρατία», αφού στην πραγματικότητα έχει σχέση με το μοίρασμα των πηγών ενέργειας και τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Δηλώθηκε ομόφωνα και με ψήφισμα η αλληλεγγύη του συνεδρίου στους εργαζόμενους στη ΣΟΦΤΕΞ που οργανώνουν τον αγώνα τους για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και ενάντια σε οποιαδήποτε σχέδια της εργοδοσίας για το αντίθετο.

Επαναεπιβεβαιώσαμε ότι μόνος δρόμος είναι η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, για σωματεία μαζικά, ανοιχτά για όλους τους εργαζόμενους, με αγώνες και αιτήματα που έχουν κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών μας. Για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με στόχο να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική, την πολιτική της ΕΕ, που θυσιάζει τα δικαιώματά μας στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Παίρνουμε θέση στο πλάι του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας.

Στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν πήραν μέρος 62 από τους 63  εκλεγμένους αντιπροσώπους από το σύνολο των 20 Σωματείων που εκπροσωπούσαν 3257 ψηφίσαντα μέλη.

 Από αυτούς ψήφισαν για το 23μελές Γενικό Συμβούλιο 62 αντιπρόσωποι, και βρέθηκαν 62  έγκυρα ψηφοδέλτια, και  για την ΓΣΕΕ ψήφισαν 63 αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από 14  Σωματεία με ψηφίσαντα 2615 φυσικά μέλη και βρέθηκαν 53 έγκυρα ψηφοδέλτια.

 Έτσι οι συνδυασμοί των δύο παρατάξεων που πήραν μέρος, έλαβαν τις παρακάτω ψήφους και έδρες.


  Συνδυασμός                          Ψήφους                  Έδρες                   Ποσοστό


Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
(ΔΑΣ – ΠΑΜΕ)

51

από 72 το 2012




19

από 21 το 2012




82,26%

από 91,30 το 2012




Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Τύπου & Χάρτου
 (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ)

11

από 8 το 2012



4

από 2 το 2012



17,74%

από 8,70% το 2012




Για αντιπροσώπους στη  ΓΣΕΕ                   ΨΗΦΟΥΣ     ΕΔΡΕΣ     (Συνέδριο 2012 ψήφισαν 72)
                                                                                                                                
            
1.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ      48               3                              72          4
                   (ΔΑΣ-ΠΑΜΕ) 

2. ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
           ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ                                    5              0                    δεν είχε λάβει μέρος
(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ)


Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας :

ΔΑΣ:  εξέλεξε 9 μέλη από 10 που είχε το 2012

Ενωτική Κίνηση: εξέλεξε  2 μέλη  από 1  που είχε το 2012


14/12/2015