Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩTΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ- Μ.Μ.Ε & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Το Σωματείο λιθογράφων εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του Ομίλου Ζούρα, που από τις 14 Νοέμβρη βρίσκονται σε απεργιακό αγώνα και διεκδικούν καταβολή δεδουλευμένων, ανάκληση απολύσεων, υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κ.ά.

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που έγινε την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στη Χαλκίδα, όπου συμμετείχε και το Σωματείο μας παραβρέθηκαν πλήθος Σωματείων και Ομοσπονδιών τόσο από την Εύβοια, όσο και από την Αττική, καθώς και αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Την αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ εξέφρασε ο Αλέκος Περράκης, μεταφέροντας και τα μηνύματα αλληλεγγύης από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.



Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συγκεντρώθηκε οικονομική και υλική βοήθεια για τους απεργούς, και δόθηκε η υπόσχεση ότι αυτή θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί το επόμενο διάστημα.




Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του «Ζούρα», όπου αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεχιστεί ο αγώνας.


Ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί ο δίκαιος αγώνας τους αλλά και να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και συνολικά της εργατικής τάξης.



Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις της εργοδοσίας, το Σωματείο μας απαντά, με ενότητα, οργάνωση κι αγώνα. Μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν από κοινού συγκυβέρνηση – Ε.Ε. – εργοδοσία. Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι από κάθε μετερίζι, έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.