Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015


(Απεργιακή συγκέντρωση στις  12 το μεσημέρι 
έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ –Ακαδημίας 20)


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως έχουν δηλώσει επανειλημμένα στελέχη της, πέραν του υπουργού Εργασίας, σε συνεργασία με το «κουαρτέτο» (ΕΕ, ΕΚΤ, ESM, ΔΝΤ), για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου  επιτίθεται κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Το ζήτημα αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης και όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους κλάδους. 

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, διεκδικούμε μαζί με όλο τον λαό Κοινωνική Ασφάλιση (κύριες και επικουρικές συντάξεις), Πρόνοια, Υγεία (ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη), με όλα αυτά να αντιστοιχούν στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. 
Το Αγγελιόσημο που είναι στο στόχο της κυβέρνησης, αν και στην σημερινή του μορφή δεν καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στον Κλάδο, δεν το  απεμπολούμε ως κατάκτηση. 
Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι απαιτούμε την διασφάλιση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων με την εργοδοσία και το κράτος να συμβάλλουν στην κάλυψη των απαιτούμενων πόρων και ελλειμμάτων των Ταμείων. 

Καλούμε τον Κλάδο σε αγωνιστική ετοιμότητα με παράλληλη διασφάλιση και περιφρούρηση των όποιας μορφής κινητοποιήσεων, συνεχή ενημέρωση των εργαζομένων του Κλάδου και διασφάλιση της ενημέρωσης του συνόλου του λαού για τα αιτήματα και τους αγώνες της Εργατικής Τάξης.
30/11/15