Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΙΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΔΑΣ χαιρετίζει τους συναδέλφους που στήριξαν τις ταξικές δυνάμεις, που έδωσαν δύναμη στη δύναμή τους.
Στις 12 κ’ 13 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε το 23ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Τύπου κ’ Χάρτου. Από τον αριθμό των συνέδρων και τη σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια εύκολα προκύπτει ότι ο Κλάδος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Δεκάδες εργοστάσια έκλεισαν, χιλιάδες εργαζόμενοι απολύθηκαν, αλλά και αυτοί που συνεχίζουν να εργάζονται, το κάνουν μέσα σε καθεστώς ανασφάλειας, απληρωσιάς, ελαστικών σχέσεων. Η εικόνα που ήρθε όμως από τη συζήτηση που ακολούθησε είναι ότι όπου οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, όπου αγωνίζονται, όπου δεν παζαρεύουν τι θα χάσουν αλλά διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τότε υπάρχουν αποτελέσματα.
Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν αναδείχθηκε η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας, η οποία παρέμεινε στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Ο ταξικός προσανατολισμός της Ομοσπονδίας δεν αμφισβητήθηκε σε καμία περίπτωση, όσο και αν προσπάθησε η μειοψηφία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Από τη μία λοιπόν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και από την άλλη όλοι μαζί. Οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΕ) συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο με έναν και μόνο σκοπό. Να «χτυπήσουν» την ταξική γραμμή της Ομοσπονδίας. Αυτό βέβαια δε συμβαίνει πρώτη φορά. Το εφαρμόζουν παντού. «Μνημονιακοί», «αντιμνημονιακοί», «κυβερνητικοί», «αντικυβερνητικοί», τα βρίσκουν μια χαρά και συνεργάζονται όταν ο εχθρός τους είναι κοινός.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αποτελεί στήριγμα των εργαζομένων και όχι το εμπόδιο για τα δικαιώματά τους. Το περιστατικό της συνεργασίας όλου του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού απέναντι στο ΠΑΜΕ κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ανασύνταξης, την ανάγκη για δυνάμωμα των αγώνων με ταξικό προσανατολισμό.
Η ΔΑΣ θα συνεχίσει ακόμα πιο δυνατά. Στόχος είναι στο επόμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας να έχουμε φτάσει σε χώρους δουλειάς που δεν έχουμε πρόσβαση, να συνδικαλιστούν περισσότεροι εργάτες, να ακολουθήσουν τη γραμμή διεκδίκησης, ανυπακοής και ανατροπής αυτής της πολιτικής που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς υπηρέτες του.

Αγωνιστικά ΔΑΣ