Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μαζική συγκέντρωση των εργατών της SOFTEX
 έξω από το υπουργείο Εργασίας 


Μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 14 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ», απαιτώντας την άμεση αποκατάσταση και επαναλειτουργία του τμήματος του εργοστασίου στο Βοτανικό που κάηκε τον περασμένο Ιούλη. Από τότε, η εργοδοσία δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια για την επισκευή και την επαναλειτουργία του, προκαλώντας εύλογα την ανησυχία των εργαζομένων σε ότι αφορά τους σκοπούς και τα σχέδιά της. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, η Ένωση Προσοπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Σωματειακή Επιτροπή στην επιχείρηση «Αφοί Βλάχου» και η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω.
Το επιχειρησιακό σωματείο προκήρυξε για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να γίνει συγκέντρωση την ώρα που ήταν προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση. Η τριμερής τελικά αναβλήθηκε, καθώς η εργοδοσία δεν προσήλθε, προφασιζόμενη την απεργία των δικηγόρων. «Δεν θέλουμε να συναντηθούμε με το δικηγόρο, να έρθει ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης», ήταν η απάντηση των εργαζομένων και του σωματείου στις προφάσεις της εργοδοσίας.
Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, εξέφρασε την οργή των εργαζομένων για τη στάση του εργοδότη, που αποφεύγει με δικαιολογίες να προσέλθει στη συνάντηση, ενώ κατήγγειλε τις ευθύνες και του υπουργείου, που του δίνει χρόνο και του επιτρέπει να συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζόμενους.
Την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., έχει εκ νέου οριστεί τριμερής συνάντηση και το σωματείο καλεί σε νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.
15/12/15