Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 του Δεκέμβρη
Συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:00 π.μ. με το ΠΑΜΕ.

Προσυγκέντρωση του Σωματείου 
στα γραφεία του πλ. Βάθης, στις 9:00 π.μ


Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν σε ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Όσο περνούν οι μέρες οργιάζει ακόμα περισσότερο η προπαγάνδα τους, προκειμένου να «πείσουν» τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων. Οι εκβιασμοί, τα διλήμματα και οι δηλώσεις που εστιάζουν στη διάσωση δήθεν του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, φέρνουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων που στην ουσία διαλύουν και τα τελευταία εναπομείναντα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα!

Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

Έπειτα από το πρώτο βήμα της πανεργατικής απεργίας της 12 Νοεμβρίου ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια και πράξεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλιμακώνουμε με νέα πανελλαδική πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στης 3 Δεκεμβρίου. Δίνουμε όλοι τη μάχη, διαμορφώνοντας έτσι την ολοένα και περισσότερο μαζική συσπείρωση των εργαζομένων του κλάδου στο δρόμο του αγώνα, μέχρι και την τελική αναμέτρηση με όλους εκείνους που μας στερούν την ίδια μας τη ζωή.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε και ήταν σημαντικό. Στον κλάδο μας τα στοιχεία από την προηγούμενη απεργία είναι ενθαρρυντικά. Πολλοί συνάδελφοι, από μικρούς και μεγάλους χώρους εργασίας συμμετείχαν στη απεργιακή συγκέντρωση και στις απεργιακές φρουρές. Αποδεικνύεται ότι στις γραμμές που έχει θέσει το εργατικό κίνημα και το Σωματείο μας, δίνει δύναμη και προοπτική να αγωνιστούν όλο και περισσότεροι συνάδελφοι. Μπορούμε ακόμα καλύτερα και ήμαστε σίγουροι ότι στις μάχες που έχουμε μπροστά μας θα τα καταφέρουμε με περισσότερες δυνάμεις.

Οι σημερινοί φοβισμένοι, δε θα είναι για πάντα φοβισμένοι!
Να μπλοκάρουμε τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!

Διαλύουν συθέμελα ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης καθώς η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα «όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις», που σημαίνει μηδενικές παροχές και συντάξεις-ξεροκόμματα για τη συντριπτική πλειοψηφία που σήμερα βρίσκεται στην ανεργία, που ψάχνει ανάσες στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, που αμείβεται με τους απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, που εργάζεται χωρίς συλλογικές συμβάσεις με τσακισμένους τους κλαδικούς μισθούς! Στην πραγματικότητα στο νέο σύστημα ασφάλισης που προετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε αλλά δε θα γνωρίζουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε!

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Υπάρχει διέξοδος! Να αλλάξουμε τον σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 του Δεκέμβρη
Συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:00 π.μ. με το ΠΑΜΕ.
Προσυγκέντρωση του Σωματείου στα γραφεία του 
πλ. Βάθης, στις 9:00 π.μ


27/11/2015


Αγωνιστικά
Η Διοίκηση