Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ανακοίνωση

13/10/16
Συνάδελφοι στην εταιρία Paper Axon

Οι συνθήκες εργασίας και πληρωμής στο εργοστάσιο της Paper Axon, είναι με διαφορά οι χειρότερες σε όλο τον κλάδο στην Αττική. Το Σωματείο Λιθογράφων επανειλημμένα έχουμε πραγματοποιήσει ελέγχους από κοινού με την Επιθεώρηση Εργασίας και το Τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας και κάθε φορά διαπιστώνονται σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από τη μία να λειτουργεί το εργοστάσιο σε συνθήκες επιβλαβείς για τους συναδέλφους και από την άλλη να είναι αιτία για εργατικά ατυχήματα που συχνά δεν δηλώνονται.
Οι ρυθμοί εντατικοποίησης σε συνδυασμό με τους μισθούς πείνας που δίνονται είναι η βασική αιτία συχνών εναλλαγών στο προσωπικό.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να μπορούν να εργαστούν με ασφάλεια, σε ανθρώπινες συνθήκες. Να αντιμετωπίζονται με σεβασμό από τον εργοδότη και τους παρατρεχάμενούς του, που ζούνε χάρη στον ιδρώτα και το αίμα αυτού του προσωπικού.
Καλούμε τους συναδέλφους της  Paper Axon να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο Λιθογράφων. Η αποδοχή της χαμοζωής, δεν είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Είναι ανάγκη να οργανωθούμε στον κλάδο και στο χώρο δουλειάς και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Τον πλούτο που εμείς παράγουμε και οι βιομήχανοι παρασιτικά καρπώνονται για να ζούνε ζωή χαρισάμενη, αυτοί και τα τρισέγγονά τους.
Στον κλάδο του τύπου έχουμε αρκετά παραδείγματα που οι εργαζόμενοι οργανωμένα αντικρούσανε τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας. Έτσι πρέπει να γίνει και εδώ! Οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να ενωθούν πάνω στο κοινό τους συμφέρον. Να βελτιώσουμε την επαφή μας με το Σωματείο των Λιθογράφων, το ΠΑΜΕ  και από κοινού με τη στήριξη του κλάδου που είναι στη διάθεσή σας, να αξιοποιηθεί κάθε νόμιμο μέσον και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης.
 Στην Paper Axon έχουμε πρόσφατο παράδειγμα που συνάδελφος διεκδίκησε αποζημίωση για το εργατικό ατύχημα που υπέστη κατά την ώρα εργασίας του και δικαιώθηκε με πάνω από 15.000 ευρώ αποζημίωση.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα. Να δούνε ότι η εργοδοσία δεν είναι μόνη της, έχει τους συμμάχους της στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, που νομοθετούν για λογαριασμό τους. Που από τη μία νομιμοποιούν κάθε αντεργατικό μέτρο και από την άλλη κάνουν τα στραβά μάτια στην παραβίαση έστω και αυτών των εναπομεινάντων δικαιωμάτων.

Είναι η ώρα να οργανωθούμε και εμείς.

Να οργανωθούμε καλύτερα στους χώρους δουλειάς, εκλέγοντας Σωματειακές επιτροπές που θα μας εκπροσωπούν. Που θα παίξουν το ρόλο οργανωτή των αγώνων. Να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του κλάδου και συνολικά της Εργατικής Τάξης για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Κανένας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του, να σώσει το «τομάρι» του όταν όλα γύρω γκρεμίζονται. Πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργάτη η αλλαγή συσχετισμών στο εργατικό κίνημα. Να βάλουμε επιθετικά αιτήματα που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας και δε θα συμβιβάζονται με τα ψίχουλα που περισσεύουν κάθε φορά από το πιάτο των αφεντικών.

Αγωνιστικά η Διοίκηση