Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο Αθηνών


Συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 31 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο Αθηνών εκατοντάδες εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

«Εχθροί των εργατών είναι οι χρυσαυγίτες, τσιράκια των αφεντικών και εγκληματίες», γράφει το πανό της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ το οποίο προπορευόταν, ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι κατήγγειλαν τις απόψεις και τη δράση της Χρυσής Αυγής με συνθήματα όπως: «Δουλέμποροι φασίστες χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά σας κάνετε τις πλάτες», «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Με το δικό του μαζικό μπλοκ συμμετείχε στην κινητοποίηση το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Ακολούθησαν Λαϊκές Επιτροπές από γειτονιές της Αθήνας, φοιτητικοί σύλλογοι, το σωματείο εργαζόμενων στην ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρωνας».
Όταν η πορεία έφτασε έξω από τα δικαστήρια σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υπενθύμισε τα «έργα και τις ημέρες» της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη του Περάματος και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, στήνοντας δουλεμπορικά για λογαριασμό των εργοδοτών, χτυπώντας και τρομοκρατώντας μετανάστες, επιτιθέμενη σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δολοφονώντας λίγες μέρες αργότερα τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα.

«Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική γιατί είναι ναζιστική», τόνισε μεταξύ άλλων. Υπογράμμισε πως η κινητοποίηση είναι συγκέντρωση συμπαράστασης σε όσους δέχθηκαν τις επιθέσεις της και κάλεσε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό, να απομονώσει τους φασίστες.