Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για πάνω από 4 μήνες απλήρωτοι 

οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις Λιβάνη.


Φαίνεται ότι οι μειώσεις που επέβαλε η Διοίκηση στους εργαζόμενους των εκδόσεων Λιβάνη, δεν ήταν αρκετές. Παρόλο που για να αποδεχτούν τις μειώσεις πριν από μήνες το επιχείρημα ήταν ότι παίρνεται αυτό το μέτρο για να σωθεί η εταιρία, τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Τις μειώσεις τις ακολούθησαν οι καθυστερήσεις πληρωμών που ξεπερνάνε τους 4 μήνες και πρόκειται να μεγαλώσουν μιας και οι εργαζόμενοι πληρώνονται συνεχώς με έναντι. 

Για μία ακόμα φορά η εργοδοσία με την ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να χρησιμοποιεί τα χρήματα των εργαζομένων, ως άτοκο δάνειο για να προχωράει την επιχειρηματική της δραστηριότητα χωρίς να έχει συνέπειες. Αυτή είναι και η δίκαιη ανάπτυξη που μας παρουσιάζουν Κυβέρνηση και αστικά ΜΜΕ, τους εργαζόμενους να τους κυνηγάνε για χρέος 100 ευρώ και οι επιχειρηματίες να δρουν ανενόχλητοι με χρέη σε δεδουλευμένα και ασφαλιστικά ταμεία, δεκάδων χιλιάδων ευρώ. 
Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να μη δείξουν άλλη ανοχή στη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους και μαζί με τον υπόλοιπο κλάδο, να διεκδικήσουν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που είναι το μόνο δίχτυ προστασίας στα δικαιώματά μας. 
Το Σωματείο Λιθογράφων είμαστε στη διάθεση των συναδέλφων, ώστε οργανωμένα να αξιοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσον και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης. 

07/10/16