Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ανακοίνωση

13/10/16
Συνάδελφοι στην εταιρία Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ

Οι εξελίξεις στον κλάδο των εκδόσεων και κατ’ επέκταση της εκτυπωτικής βιομηχανίας, έρχονται ως συνέχεια της αναδιάρθρωσης που έγινε στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Το σταμάτημα των εντύπων της ALPHA EDITIONS ακολουθάει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΔΟΛ την ερχόμενη εβδομάδα και δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή, που οι μεγαλοεκδότες του κλάδου αναδιανέμουν και πετσοκόβουν την «πίτα», αδιαφορώντας για το τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στους εργαζόμενους.
Είναι καθαρό πως οι βιομήχανοι που δραστηριοποιούνται στην εκτύπωση και έχουν βγάλει σωρό κέρδη τα προηγούμενα χρόνια, δε θα διστάσουν να πάρουν αντεργατικά μέτρα για να εξασφαλίσουν τον πλούτο τους.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τύπου πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για σκληρή αναμέτρηση. Για να αντιμετωπίσουμε  γενικευμένη επίθεση σε μία σειρά επιχειρήσεις. Όπως το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίσαμε τις περικοπές επιδομάτων και τις ατομικές συμβάσεις με μειώσεις, έτσι και τώρα η εργοδοσία έχει στα χέρια της μία σειρά αντεργατικά όπλα, που της δίνει απλόχερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι στα σκαριά  αυτές τις μέρες η έκθεση της «επιτροπής των σοφών» για τις ομαδικές απολύσεις, τους μισθούς ακόμα και κάτω από τα 586 ευρώ, την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.
Όπως η εργοδοσία μαζί με την Κυβέρνηση, κάνει τα σχέδιά της, έτσι πρέπει και εμείς να κάνουμε τα δικά μας, για να εξασφαλίσουμε δουλειά για όλους με δικαιώματα που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Να μην αφήσουμε να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας που θέλει τους εργάτες να ανακουφίζονται όταν απολύεται ή δέχεται μείωση μόνο ο διπλανός τους. Αν δεν παλέψουμε οργανωμένα, θα έρθει και η σειρά μας. Δεν πρέπει να κάνουμε δική μας υπόθεση την αγωνία των εργοδοτών για να επικρατήσουν στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας έναντι άλλων επιχειρήσεων. 

Να προετοιμαστούμε για αγώνα
κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες!

Οι εργαζόμενοι έχουμε τους δικούς μας συμμάχους, το Ταξικό Σωματείο μας, το ΠΑΜΕ, τους συναδέλφους του κλάδου και συνολικά της Εργατικής Τάξης, που έχουμε κοινό συμφέρον και ανάγκη να παλέψουμε. Έχουμε τα δικά μας όπλα που είναι η ταξική αλληλεγγύη, η οργάνωση στους χώρους δουλειάς και στον κλάδο.
Να χρησιμοποιήσουμε την πείρα μας και να δούμε που οδηγεί η λογική του «μικρότερου κακού». Πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο! Όσο οι εργαζόμενοι ταυτίζουν τα συμφέροντά τους με αυτά της εργοδοσίας, το μόνο που καταφέρνουν είναι να σπέρνουν αυταπάτες, ότι μπορούμε να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Στον καπιταλισμό ο μόνος κερδισμένος είναι οι εκμεταλλευτές μας, που το μόνο που κάνουν είναι να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Τα δικά μας συμφέροντα είναι ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση.
Πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργάτη, η ανασύνταξη στο εργατικό κίνημα. Να βάλουμε επιθετικά αιτήματα που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας και δε θα συμβιβάζονται με τα ψίχουλα που περισσεύουν κάθε φορά από το πιάτο των αφεντικών.

Αγωνιστικά η Διοίκηση