Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επιστολή των εργατών της «3Ε Εκτυπωτικής» 

προς την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων


«Οι εργαζόμενοι της 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ προσφέρουμε στο Σωματείο Λιθογράφων ως οικονομική ενίσχυση το ποσό των 897 ευρώ.
Σήμερα, 2 χρόνια μετά την έναρξη του αγώνα που δώσαμε στην 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ, κλείνει ένας κύκλος. Παρ' όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει ο εργοδότης μέχρι την τελευταία στιγμή, πετύχαμε να πληρωθούμε με ένα μέρος των δεδουλευμένων μας. Αυτό αποτελεί μια ηθική δικαίωση αλλά και προσωρινή ανακούφιση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.
Σε όλο αυτό το διάστημα των 2 χρόνων με τη βοήθεια του Σωματείου, γίναμε πιο έμπειροι και πιο δυνατοί. Μάθαμε ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα και όχι στην απομόνωση, ότι μέσα από την οργανωμένη πάλη μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ζήσαμε την αλληλεγγύη που εκφράστηκε από το ταξικό κίνημα, από συνδικάτα και μαζικούς φορείς της γειτονιάς, που βρέθηκαν δίπλα μας στην πύλη του εργοστασίου.

Εχει σημασία για εμάς, το Σωματείο να δυναμώσει ακόμα περισσότερο. Να ενισχυθεί η φωνή του, να μπορεί να βρίσκεται πάντα δίπλα στους εργάτες που το έχουν ανάγκη, όπως βρέθηκε δίπλα και σε εμάς.
Σε εμάς τους εργαζόμενους της 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ δεν πιάνει η προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, ότι όλοι είναι ίδιοι, ότι τα σωματεία είναι διεφθαρμένα και ότι οι συνδικαλιστές είναι βολεμένοι και ξεκομμένοι από την παραγωγή. Εμείς βρεθήκαμε με το Σωματείο Λιθογράφων και το ΠΑΜΕ πολλές φορές αξημέρωτα στην πύλη του εργοστασίου. Υποδεχτήκαμε μαζί το νέο έτος στην απεργιακή φρουρά, κάναμε μαζί Ανάσταση, βρεθήκαμε δίπλα δίπλα όταν ο εργοδότης ήρθε με τη συνοδεία της αστυνομίας να κάνε έφοδο στο εργοστάσιο. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από τους συνδικαλιστές που βρεθήκαμε μαζί στη μάχη, όχι απλά δεν είναι βολεμένοι, αλλά είναι άνεργοι εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης.
Μέσα από αυτόν τον αγώνα, με τη βοήθεια του Σωματείου, αποκτήσαμε μια πείρα, με τις όποιες δυσκολίες και αδυναμίες υπήρχαν, που μας είναι πολύτιμη όπου κι αν δουλέψουμε, είτε στον κλάδο είτε αλλού.
Με το σωματείο και το ταξικό κίνημα θα βρεθούμε ξανά στους δρόμους και στον αγώνα για τα δικαιώματά μας».

11/09/13