Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Οι δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής 
δε μας φοβίζουν,
μας ατσαλώνουν περισσότερο.

 Μέσα από τις τελευταίες επιθέσεις της στους κομμουνιστές συνδικαλιστές στο Πέραμα και την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού στο Κερατσίνι, αναδεικνύεται το κύριο, το τι είναι η Χρυσή Αυγή και ποιος είναι ο στόχος της. Είναι δύναμη και μαντρόσκυλα του συστήματος και δουλεύουνε για την εργοδοσία.


Αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο μέσα από τα περιστατικά βίας, αλλά μέσα από δεκάδες παραδείγματα, από αυτά που ψηφίζουν στη βουλή μαζί με τα κόμματα της κυβέρνησης, από τη δράση τους μέσα στους χώρους δουλειάς, από τη στάση τους απέναντι στους αγώνες, στα συνδικάτα και αλλού. Δεν είναι τυχαίο ότι στον κλάδο όπου εμφανίζονται εργαζόμενοι μέλη της Χ.Α. είναι τσιράκια  και ρουφιάνοι των εργοδοτών. Δουλεύουν θυρωροί, προϊστάμενοι ή σε χαλαρά πόστα στην παραγωγή με στόχο να επιβλέπουν και να δίνουν αναφορά. Είναι απεργοσπάστες με σχέδιο, ακόμα και εκεί που έχουν αναπτυχθεί μαζικοί αγώνες. Πρωτοστατούν μαζί με τους εργοδότες να πείσουν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις μειώσεις μισθών.
Ακριβώς επειδή είναι δύναμη του συστήματος, γι αυτό τρέφουν μίσος ενάντια στο ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα συνολικά.

Χτυπώντας την πρωτοπορία του εργατικού κινήματος και γενικότερα το λαϊκό κίνημα, χτυπάνε αυτούς που είναι εμπόδιο και καρφί στα μάτια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, των εργολάβων στη Ζώνη.
Αύριο θα χτυπάνε όποιον τολμήσει να ζητήσει μεροκάματο σύμφωνα με τη σύμβαση, όποιον αρνηθεί τις μειώσεις μισθών. Γι αυτό οι επιθέσεις της Χ.Α. αφορούν συνολικά το εργατικό κίνημα και πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

-Όπου παρουσιάζονται μέσα στους χώρους δουλειάς, οι εργάτες πρέπει να τους παίρνουμε στο κυνήγι.
-Όπου η Χ.Α. σηκώνει χέρι ενάντια σε εργάτη που αγωνίζεται, που είναι πρωτοπόρος στο συνδικάτο του, ενάντια σε οποιονδήποτε εργάτη, ανήμπορο μετανάστη, το κίνημα θα πρέπει να αντιδρά άμεσα να τους κόβει το χέρι.
-Ο καθένας που πέφτει θύμα απειλών, τραμπουκισμών της Χ.Α. στους χώρους δουλειάς, ή στις γειτονιές, να απευθύνεται απευθείας στο σωματείο και τις λαϊκές επιτροπές στη γειτονιά.

-Να μην υπάρξει καμία ανοχή απέναντι στη Χ.Α. και τις απόψεις της επειδή είναι κοινοβουλευτική δύναμη. Να χτυπηθεί κάθε λογική που νομιμοποιεί τη δράση της.  

19/09/13