Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΙΟΛΟΥ 104 – ΑΘΗΝΑ 10564 -   ΤΗΛ. 2103211144 – FAX 2103211146
praktoreiatypou.wordpress.com

Αθήνα 9 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, οι νέοι και οι νέες, απέρριψαν και ακύρωσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να περάσει στα «μουλωχτά», ένα ακόμα αντεργατικό νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο, που έγινε ήδη νόμος του Κράτους και συνεχίζει τον δρόμο που άνοιξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στηρίζοντας τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Αυτόν δηλαδή που σαν κριτήριό του έχει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις δικές μας ανάγκες.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας χαιρετίζει τους συναδέλφους που όλο αυτό το διάστημα ήταν στους δρόμους, στις περιφρουρήσεις, στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Χαιρετίζει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους που πίστεψαν στη δύναμή τους, αψήφισαν απειλές, αγνόησαν τα τηλέφωνα από τους προϊσταμένους και συμμετείχαν στην τελευταία 48ωρη απεργία. Η σχεδόν 24ωρη περιφρούρηση στις εγκαταστάσεις της «Ίριδας», έδειξε ότι όταν οι εργαζόμενοι θελήσουν μπορούν να επιβάλλουν το δίκιο τους. Δείξαμε μέρος της δύναμης και της οργάνωσής μας που είναι σίγουρο ότι θα την ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ!  Το αντίθετο! Οι τελευταίες κινητοποιήσεις ανέδειξαν την ανάγκη για ακόμα καλύτερη οργάνωση, για ακόμα καλύτερο συντονισμό, για συσπείρωση γύρω από το σωματείο. Ανέδειξαν την ανάγκη για αγώνες στραμμένους ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν οι εργοδότες μας και η κυβέρνησή τους, ενάντια στην εφαρμογή του αντιασφαλιστικού εκτρώματος. Προετοιμάζονται νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά, τις ομαδικές απολύσεις, το «χτύπημα» της συνδικαλιστικής δράσης. Ήδη η διοίκηση της «Άργος» έχει ανακοινώσει περικοπές, ενώ χρωστάει στους εργαζόμενους σχεδόν δύο μισθούς. Η «Ευρώπη» έχει επιβάλλει μονομερώς μειώσεις μισθών εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ανάγκη για ακόμα πιο αποφασιστική διεκδίκηση των απωλειών και την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Θα αναφέρουμε για άλλη μια φορά τη συνεπή στάση του «Ριζοσπάστη», που συμπαραστεκόμενος στον αγώνα μας, υποχρεώθηκε να διακινήσει το απεργιακό του φύλλο «χέρι-χέρι» αντιστεκόμενος στην «προσπάθεια της διοίκησης των Πρακτορείων Τύπου, σε συνεργασία με τους μεγαλοεκδότες, να ενεργοποιήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, με σκοπό να σπάσουν τη 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα Πρακτορεία και τα Τυπογραφεία».

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε  ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που αναφέρεται στον αγώνα που δόθηκε στις πύλες της «Ίριδας» και παρουσιάζεται αποκλειστικά ως κινητοποίηση των δημοσιογράφων και αόριστα κάποιων τεχνικών. Για την αποκατάσταση της αλήθειας οφείλουμε να αναφέρουμε ότι στην περιφρούρηση της απεργίας μας στην «Ίριδα» συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου, οι Λιθογράφοι, εργαζόμενοι  από σωματεία που δραστηριοποιούνται στο ΠΑΜΕ. Ευπρόσδεκτη ήταν η συμμετοχή κάποιων μελών των Δ.Σ. του Διασωματειακού και εργαζομένων από τον χώρο του Τύπου. Αποδείχθηκε όμως ότι οι απεργίες δεν γίνονται με αποφάσεις στα λόγια και με sms, αλλά χρειάζεται οργάνωση στους χώρους δουλειάς και κυρίως πλαίσιο πάλης που να ενώνει και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
                                                                                                                      
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ