Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ
& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838

4\5\2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

130 χρόνια από την 1η Μάη 1886

Συμπληρώνονται 130 χρόνια απ’ την πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, τότε οι εργάτες συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο για μόρφωση, πολιτισμό, κοινωνική συμμετοχή». Ο φετινός εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς στη χώρα μας, συμπίπτει με τον αγώνα ενάντια στη πολιτική που τσακίζει ότι έχει απομείνει απ’ τη κοινωνική ασφάλιση, με τον αγώνα για δουλειά για όλους με δικαιώματα, ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.
Συμπίπτει με το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα που έχουμε γνωρίσει και έχει αιτία τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Καθημερινά είμαστε αντιμέτωποι με τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, άλλοτε ζώντας την επίθεση στα δικαιώματά μας και άλλοτε βλέποντας τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
Οι εργάτες στη βιομηχανία του Τύπου και του Χαρτιού, όπως και όλη η Εργατική Τάξη, έχουμε έναν και μόνο τρόπο να τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας που πέσανε στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, οργανώνοντας τους αγώνες του σήμερα.
Για μας ο εορτασμός της φετινής πρωτομαγιάς πρέπει να είναι βήμα κλιμάκωσης για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήδη το τερατούργημα αυτό κατατέθηκε στη βουλή μαζί με το νέα φορολογικό που φέρνει νέα φοροληστεία για τα λαϊκά στρώματα. Επιβεβαιώνεται ότι το πλήγμα που έρχεται είναι βαρύ και μας αφορά όλους. Ανεξάρτητα αν είμαστε εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι, νέοι ή παλαιοί ασφαλισμένοι, στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, στον κάθε κλάδο.
Κανένας εργαζόμενος δεν θα πρέπει να αποδεχθεί τους εκβιασμούς, τα διάφορα κόλπα της κυβέρνησης, τους ισχυρισμούς ότι διαπραγματεύεται σκληρά, ότι δήθεν αυτά είναι τα ήπια μέτρα και να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τη συντριβή των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων αλλά και όσα θα ακολουθήσουν. Γιατί υπάρχει και συνέχεια με το φορολογικό και το εφεδρικό πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται, τα εργασιακά και την απελευθέρωση των απολύσεων, τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.
Η εργατική τάξη δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι όλες οι κατακτήσεις που σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και της Ε.Ε. δεν της ‘χαρίστηκαν’ από κανένα αλλά επιβλήθηκαν απ’ τη λαϊκή πάλη με αγώνες, με θυσίες και αίμα.
Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο! Καλούμε την εργατική τάξη, όλους τους άνεργους από τα εργοστάσια που κλείσανε ή μειώσανε την παραγωγή τους, τους σπουδαστές στα ΤΕΙ, τις σχολές του ΟΑΕΔ και τα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, που αύριο θα εργάζονται στον κλάδο, να μην παραιτηθούν απ’ τα δικαιώματά τους.
Τώρα να οργανώσουμε την αγωνιστική μας απάντηση, με τη συμμετοχή στις 8 του Μάη στις Συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Προετοιμαζόμαστε για τη συμμετοχή στη 48ωρη γενική απεργία για να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος!
Να βγούμε και απ’ αυτή τη μάχη ένα βήμα ποιο μπροστά, με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη δύναμή μας για να οργανώσουμε την δική μας αντεπίθεση.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
για την Εργατική Πρωτομαγιά
θα γίνει στο Σύνταγμα στις 10:00 πμ.
Προσυγκέντρωση του κλάδου 9:00 Πλ. Κάνιγγος

Στη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης
με θέμα «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα»

Αγωνιστικά
Η Διοίκηση