Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Περιοδεία της Ομοσπονδίας Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου 

στην Πελοπόννησο.



Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε περιοδεία από το προεδρείο της Ομοσπονδίας Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου σε Κόρινθο, Καλαμάτα και Πάτρα. Σκοπός της Ομοσπονδίας ήταν η συζήτηση με τα σωματεία της επαρχίας, επιχειρησιακά και κλαδικά, για τον αγώνα που δόθηκε για ασφαλιστικό- φορολογικό και για το σχέδιο συνέχισης και κλιμάκωσης της δράσης. Στις συσκέψεις και τις συναντήσεις που γίνανε με τα διοικητικά συμβούλια και με εργάτες του κλάδου, αναδείχτηκε η ανάγκη καλύτερης οργάνωσης από τα κάτω, πιο πλούσιας δράσης και πρωτοβουλίας για τα προβλήματα του κάθε χώρου. Φάνηκε η ανάγκη πιο σταθερής επαφής των Σωματείων με την Ομοσπονδία, ώστε να αξιοποιείται η συλλογική πείρα που έρχεται από όλη την Ελλάδα και αποτελεί πλούτο για να ξεπερνιούνται οι διάφορες δυσκολίες.


Στην Κόρινθο έγινε συνάντηση με το Επιχειρησιακό Σωματείο SP Cartonpack Ellas AE και περιοδεία στο εργοστάσιο.
Στην Καλαμάτα έγινε σύσκεψη με το Σωματείο Λιθογράφων Τύπου & Γραφικών Τεχνών Νομού Μεσσηνίας στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Σωματείο Εργατουπαλλήλων Τύπου Χάρτου & Γραφικών Τεχνών Νομού Αχαΐας και με τα Επιχειρησιακά Σωματεία σε Πατραϊκή Χαρτοποιία (η Αλληλεγγύη) και  EL-PACK. Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε περιοδεία της Ομοσπονδίας στα εργοστάσια της EL-PACK  και της Πατραϊκής Χαρτοποιίας, καθώς και στα γραφεία της εφημερίδας "Πελοπόννησος" όπου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών και άλλα προβλήματα.


21/05/16