Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩTΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ  ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ- Μ.Μ.Ε  & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721
E- mail: enosi.lithografon @ gmail.com

Ανακοίνωση

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση
την Κυριακή 8 Μάη στις 10:00π.μ. στο Σύνταγμα.
Προσυγκέντρωση του κλάδου Πλ. Κάνιγγος 9:00π.μ.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Τότε οι εργάτες συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο για μόρφωση, πολιτισμό, κοινωνική συμμετοχή».
Η θυσία των εργατών του Σικάγο, αλλά και οι ταξικοί αγώνες που ακολούθησαν, με τους καπνεργάτες του Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 της Καισαριανής του Μάη του '44, τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που στάθηκαν όρθιοι μπροστά στις διώξεις, τα βασανιστήρια, τις φυλακές και τις εξορίες, δεν έγιναν άσκοπα. Επιβεβαίωσαν ότι η εργατική τάξη δεν είναι μόνο ο δημιουργός του κοινωνικού πλούτου, αλλά και η πρωτοπόρα εκείνη κοινωνική τάξη που μπορεί να ηγηθεί και να συσπειρώσει τα άλλα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα, στην πάλη για την ανατροπή του βάρβαρου και σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Στη συγκέντρωση για την 1η Μάη τιμάμε όλους αυτούς  που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης μας, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση είναι επιθεώρηση των δυνάμεων της Εργατικής Τάξης που παλεύουν για αυτό το σκοπό.

Σήμερα που οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργατών αμφισβητούνται το ένα μετά το άλλο, έχει μεγαλύτερη αξία η οργανωμένη υπεράσπισή τους. Τώρα που φέρνουν ασφαλιστικό και φορολογικό σε ένα νόμο για να ξεμπερδέψουν γρήγορα με ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

Η Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την 1η Μάη, να είναι ένα βήμα κλιμάκωσης για τους αγώνες που έρχονται. Να πάρουν το μήνυμα κυβέρνηση και εργοδοσία, ότι δε θα σταματήσουμε εκεί, ούτε στη 48ωρη απεργία. Ο αγώνας των ταξικών δυνάμεων θα φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι οι εργάτες να πάρουμε το σύνολο του πλούτου που παράγουμε και όχι ένα ξεροκόμματο που περισσεύει στους εκμεταλλευτές μας.


Οι εργάτες του τύπου που χρόνια τώρα δουλεύουμε και αγωνιζόμαστε δίπλα δίπλα με τους μετανάστες, θα αφιερώσουμε αυτή την ημέρα αλληλεγγύης σε όσους μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν στη χώρα μας εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Στη συγκέντρωση, θα γίνει συναυλία αλληλεγγύης με θέμα 
«Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».

Αγωνιστικά η Διοίκηση

                                                         01/05/16