Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

29o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


Την παρέμβαση εργοδοσίας - εργοδοτικού συνδικαλισμού για την αλλοίωση του συσχετισμού καταγγέλλει η ΔΑΣ

Από την έναρξη των εργασιών του 29ου ΣυνεδρίουΑπό την έναρξη των εργασιών του 29ου Συνεδρίου
«Με μια πρωτοφανή παρέμβαση από την εργοδοσία και την γνωστή γραφειοκρατική εργοδοτική ελίτ της ΓΣΕΕ, γίνεται προσπάθεια να αλλοιωθεί ο πραγματικός συσχετισμός δύναμης, όπως διαμορφώθηκε με τις αποφάσεις του 29ου Συνεδρίου, που ψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων. Πριν λίγους μήνες είδαμε ξανά τις ίδιες κατάπτυστες διαδικασίες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ από τους ίδιους ανθρώπους και μηχανισμούς. Σήμερα ξεπέρασαν κάθε όριο.
Σε συνεννόηση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ - ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ) επιχειρήθηκε αρχικά συντονισμένη προσπάθεια να διαλύσουν το 29ο Συνέδριο, προσπάθεια που απέτυχε.
Στην συνέχεια ανέλαβαν δράση μαζί με τα δικαστήρια για να επιβάλουν τη συμμετοχή νόθων ανύπαρκτων σωματείων, αντιπροσώπων-μαϊμού, ακόμα και τη συμμετοχή σωματείου από γνωστούς φασίστες χρυσαυγίτες.
Σήμερα στα δικαστήρια στήθηκε μια άνευ προηγουμένου βιομηχανία νομιμοποίησης των πιο εξόφθαλμων νοθειών του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΑ Μιχάλης Λιαγούρης (ΠΑΣΚΕ) εμφανίστηκε ως υπεράσπιση στα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε η διοίκηση του σωματείου της Alpha Bank, ενάντια στην κατά συντριπτική πλειοψηφία απόφαση του Συνεδρίου για αποκλεισμό των αντιπροσώπων του εν λόγω σωματείου. Θυμίζουμε ότι η διοίκηση του σωματείου ακόμα και στο συνέδριο δεν έφερε κατάσταση ψηφισάντων για να ελεγχθεί παρά εμφάνισε κάμποσες σελίδες στις οποίες δεν υπήρχε ούτε ο πρόεδρος του σωματείου! Εμφανίζεται με ψηφίσαντες 5.300 από όλη την Ελλάδα, που τους φέρνουν για να διαμορφώνουν συσχετισμούς στην Αθήνα. Ο απερχόμενος πρόεδρος έφτασε στο σημείο να διώξει τη νομική υπηρεσία του ΕΚΑ από το δικαστήριο και να πει ψέματα στην πρόεδρο του δικαστηρίου ότι το ΕΚΑ συμφωνεί να πάρουν μέρος κανονικά στο συνέδριο!
Μετά από περίπου μισή ώρα η ίδια δικαστής δίκασε την απόφαση του συνεδρίου να αποκλείσει το σωματείο-φάντασμα “Βαριάς Βιομηχανίας - Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” που έστησε μέσα σε μια νύχτα του Αυγούστου η ΔΑΚΕ. Αποφάσισε να πάρουν μέρος οι νόθοι αντιπρόσωποι που δεν ψηφίστηκαν από κανένα στις αρχαιρεσίες. Και αυτό ενώ κατατέθηκαν έγγραφες δηλώσεις - καταγγελίες εργαζομένων και γνωστών στελεχών άλλων παρατάξεων που τους εμφανίζουν να έχουν ψηφίσει στο συγκεκριμένο σωματείο και που δήλωναν ξεκάθαρα ότι δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή του ούτε είχαν σχέση με το συγκεκριμένο σωματείο.
Η κορύφωση όλων αυτών των ενεργειών ήταν πάει η ΔΑΚΕ το συνέδριο του ΕΚΑ στα δικαστήρια για να πάρει μέρος η Χρυσή Αυγή μέσω του γνωστού φασιστικού σωματείου σεκιουριτάδων (στα ιδρυτικά του μέλη είναι γνωστά στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης) το οποίο για αυτό το λόγο το συνέδριο ομόφωνα απέκλεισε!
Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο των Πρωτοδικών, καταγγέλλοντας τη διαδικασία, από εκπροσώπους Συνδικάτων και Ομοσπονδιών που είναι ταυτόχρονα αντιπρόσωποι στο Συνέδριο του ΕΚΑ.
Οι αντιπρόσωποι στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποδεχτούν τις απαράδεκτες παρεμβάσεις της εργοδοσίας και την προσπάθεια αλλοίωση του πραγματικού συσχετισμού δύναμης. Δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν τα κομπρεμί και τις συναλλαγές μεταξύ εργοδοσίας και εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ώστε το εργατικό κίνημα να μένει αποδυναμωμένο και οι εργαζόμενοι να είναι ανίσχυροι μπροστά στη θύελλα των αντεργατικών μέτρων που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.
Συνάδελφοι, είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας για συνδικάτα υπερασπιστές των συμφερόντων των εργαζομένων, ζωντανά, δημοκρατικά με ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων. Να βάλουμε τέλος στον εκφυλισμό. Σας καλούμε να δυναμώσετε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ. Να δυναμώσουν οι δυνάμεις που μάχονται με συνέπεια για την οργάνωση και την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος».
26/05/16