Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τη Δευτέρα στις 11:00 π.μ. η νέα συγκέντρωση 
των εργαζομένων της Fimi Pack 
στο Υπουργείο Εργασίας.


 Μετά από 9 μήνες που οι εργαζόμενοι έδειξαν ανοχή και προσέφεραν την εργασία τους χωρίς να πληρωθούν, ενώ εδώ και πάνω από δύο χρόνια κάνουν υπομονή με τις καθυστερήσεις πληρωμών, τώρα παίρνουνε το "ευχαριστώ" από τον εργοδότη που εξαφανίστηκε. 
Οι 110 εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο χωρίς κανένα εισόδημα, χωρίς αποζημιώσεις ή δυνατότητα να μπούνε στο ταμείο ανεργίας, αντιμετωπίζουν μία σειρά προβλήματα με την εφορία, μιας και δεν τους έχουν δοθεί βεβαιώσεις αποδοχών για τη φορολογική δήλωση. Χωρίς να γνωρίζουν εάν πρόκειται να ξανανοίξει η εταιρία με την ίδια ή με άλλη μορφή.

Σα να μην φτάνει αυτό, υπάρχουνε και διάφοροι θρασύδειλοι, που κατηγορούν ότι φταίνε οι εργάτες που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και κλείσανε την εταιρία. Δεν μας ξαφνιάζουν μιας και τα ίδια λέγανε για κάθε χώρο που κινητοποιούνταν. Φαίνεται ότι αυτοί έχουνε λύσει με άλλο τρόπο τα βιοποριστικά τους προβλήματα και δεν μπορούνε να νιώσουν πως είναι να μην έχεις να τα βγάλεις πέρα.

Ας μάθουν λοιπών αυτοί οι υπηρέτες των εκμεταλλευτών μας πως η ανωνυμία τους δεν μπορεί να κρύψει σε ποια τάξη ανήκουν και  ποια τάξη υπηρετούν. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη συρρίκνωση του κλάδου, ξέρουν καλά να κρύβουν πως αιτία είναι ο ίδιος ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων, που τσακίζει τις τιμές και τα μεροκάματα των εργατών, για να κλείσει ο  ένας εργοδότης τον άλλον. Είναι η άναρχη οικονομία του καπιταλισμού, που την περίοδο των επιδοτήσεων άνοιγε ο καθένας ένα τυπογραφείο αδιαφορώντας ποιες είναι οι ανάγκες της κοινωνίας. Κρύβουν πως με την καπιταλιστική κρίση και τα αντεργατικά μέτρα που έχουν παρθεί, οι εργάτες δεν έχουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και τα πρώτα που θα κόψουν είναι η εφημερίδα το περιοδικό ακόμα και το βιβλίο. Όταν αυτοί λένε να πολεμήσουμε την εισαγόμενη τυπογραφεία, εννοούν να δουλεύουμε με μισθούς Τουρκίας και Βουλγαρίας για να γίνουν οι εργοδότες μας πιο ανταγωνιστικοί. 
Ας μάθει λοιπών αυτή η σαβούρα του ντουνιά, που τα βάζει με τους εργάτες που αγωνίζονται, πως τα τυπογραφεία δουλεύουν γιατί οι εργάτες χειρίζονται τις μηχανές τους και οι εργάτες έχουν ένα "ελάττωμα" ξέρουν να σκέφτονται.
29/06/13