Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επανεξέλεξαν σωματειακή  επιτροπή
οι εργαζόμενο στην «Αφοί Βλάχου».

Μέσα από γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι κάνανε απολογισμό της δράσης της σωματειακής επιτροπής τα τελευταία 2 χρόνια.
Μέσα από τη συζήτηση εκτιμήθηκαν ως θετικά στοιχεία, ότι μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια πραγματοποίησε πάνω από 15 γενικές συνελεύσεις. Οργανώθηκε η πάλη και ακυρώθηκαν απολύσεις συναδέλφων. Αντιμετωπίστηκε  η προσπάθεια μείωσης μισθών.
Η δράση της επιτροπής δεν έμεινε εν μείναμε μόνο σε αμυντικούς αγώνες για την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων. Η επιτροπή συνέβαλε στην προσπάθεια του Σωματείου να υπογράψει κλαδική αλλά και επιχειρησιακές συμβάσεις. Έδωσε  και δεχτήκαμε την αλληλεγγύη σε άλλους χώρους του κλάδου που βρέθηκαν σε κινητοποίηση, όπως η Βιβλιοσυνεργατική, ο Μόρνος, η Fimi Pack

Αυτό που βγήκε από τη συζήτηση των συναδέλφων είναι ότι τώρα υπάρχει περισσότερη πείρα από όλους, γνωρίσαμε τη δύναμή μας, αλλά και τις δυσκολίες που μας περιμένουν. Ξέρουμε καλά πως κανένας αγώνας δεν μπορεί εκ των προτέρων να σου διασφαλίσει την επιτυχία του, αλλά αξίζει να δίνουμε τη μάχη μέχρι το τέλος.


Μετά από τη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν την αναγνώριση στην αναγκαιότητα οργάνωσης στο χώρο δουλειάς με την απόλυτη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία της νέας επιτροπής.