Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων.
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721, 
email: enosi.lithografon@gmail.com

12/06/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) του "νόμος και τάξη", παρά την αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ καθώς και εκατοντάδων εργαζομένων, σωματείων, ομοσπονδιών που στηρίζουν τον αγώνα τους, με τη συνδρομή των ΜΑΤ κατέβασε τις κεραίες του αναλογικού σήματος της ΕΡΤ. Η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, της τρόικας και της εργοδοσίας είναι βαθιά αντεργατική, στοχεύει στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Θέλουμε να καταγγείλουμε την απαράδεκτη κίνηση της DIGEA (της ψηφιακής πλατφόρμας των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών) να κόψει το ψηφιακό σήμα του "902tv" που σε ένδειξη αλληλεγγύης αναμετέδιδε από τη συχνότητά του το πρόγραμμα της ΕΡΤ ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό. Η κίνηση αυτή των μεγαλοκαναλαρχών αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τι ρόλο παίζουν αλλά και το παζάρι που θα επακολουθήσει για τον έλεγχο των συμφερόντων στην ενημέρωση.
Είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται και στη δική μας πλάτη εδώ και χρόνια συρρικνώνοντας το εισόδημα μας και τα δικαιώματά μας.
Να απομονώσουμε τις φωνές που για μια ακόμη φορά καλλιεργούν τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό και προσπαθούν να στρέψουν τους υπόλοιπους εργαζομένους και άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ, που δίνουν τη μάχη σήμερα ενάντια στην αντεργατική πολιτική.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ και των δημόσιων φορέων. Τους καλούμε να μη σκύψουν το κεφάλι, να οργανώσουν τον αγώνα τους. Χρειάζεται αγώνας με αντοχή, αποφασιστικότητα και ταξική κατεύθυνση. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και των δημόσιων φορέων δεν είναι μόνοι τους. Δίπλα τους έχουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες που εκφράζονται από αυτό και δε θα τους προδώσουν. Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός τη δική τους κρίση!

Να συστρατευθούν με τα άλλα λαϊκά στρώματα, να σημάνει συνολικά συναγερμός για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα στην ενημέρωση που εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.