Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Παράσταση διαμαρτυρίας  

στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ την Τρίτη 18 Ιούνη, 10:00 π.μ.

  και στο Υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 25 Ιούνη, 11:00 π.μ.

Στις 04/06/2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, όπου πήραν μέρος  ομοσπονδίες, ενώσεις, σωματεία, συνταξιουχικές ενώσεις στον χώρο του Τύπου του Χαρτιού και των ΜΜΕ, με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση.
Στην εισήγηση αναλύθηκε η δραμματική κατάσταση που έχουν έρθει τα Ταμεία ιδιαίτερα μετά και το κούρεμα του 2012. Η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλα και της σημερινής τρικομματικής, οδηγεί σε νέα μείωση συντάξεων και παροχών υγείας.
Η καθυστέρηση στην καταβολή επιδομάτων υγείας φτάνει αρκετούς μήνες και η καταμέτρηση των ενσήμων για την παροχή συντάξεων, σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τα δύο χρόνια!!! Η δυνατότητα καταβολής συντάξεων από κάποια Ταμεία δεν ξεπερνάει τους τρεις μήνες!
Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε ήρθε η πείρα από χώρους δουλειάς, από τους Κλάδους του Τύπου του Χαρτιού και των ΜΜΕ, που επιβεβαιώνει το κρίσιμο της κατάστασης. Υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση ενεργοποίησης των εργαζομένων και συνταξιούχων ασφαλισμένων, ώστε να ανακόψουμε την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και να διεκδικήσουμε τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων με κάθε τρόπο.
Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα και η συμμετοχή όλων των συναδέλφων σε αυτόν! Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:


·        Η κατάθεση υπομνήματος στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στις 18 Ιούνη που θα αναλύει την κατάσταση, αλλά και θα προτρέπει τους συναδέλφους στην αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.
·        Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στις 25 Ιούνη.