Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Εκδήλωση Συζήτηση με τους συναδέλφους συνταξιούχους.

Κυριακή 09/06/13 και ώρα 10:00 π.μ.
στα γραφεία του Σωματείου 
(Αριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος)


 Οι συνάδελφοι που βγαίνουν στη σύνταξη (στο ΙΚΑ ή στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) αντιμετωπίζουν την αντεργατική επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Κάθε νέος νόμος της Κυβέρνησης της Τρόικας και της Ε.Ε. έρχεται να περικόψει και κάτι ακόμα από τις κατακτήσεις που με αγώνες και αίμα οι προηγούμενες γενιές είχαν πετύχει. Οι συντάξεις έχουνε φτάσει να γίνονται επιδόματα πτωχοκομείου και η υγεία, ένα ακριβό αγαθό για τους λίγους.Η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ακολουθούν την πολιτική να τζογάρουν και να κουρεύουν τα αποθεματικά των ταμείων που γίνανε με τη δουλειά των εργατών.

Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι του κλάδου,
 υψώνουμε τείχος αντίστασης και ανυπακοής.


Γι’ αυτό απαιτούμε:

α. Άμεση επάνδρωση όλων των υπηρεσιών του ταμείου με το αναγκαίο προσωπικό και ουσιαστική ενοποίηση του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ.

β. Να ρυθμιστεί το ζήτημα της χρονιάτικης θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας των συνταξιούχων για να ισχύουν σε αόριστο χρόνο.
γ. Να δοθούν αναλυτικές και σαφείς οδηγίες στους ασφαλισμένους για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ένταξη του κλάδου υγείας στον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης διεκδικούμε:


  1. Την αύξηση του χρόνου επιδότησης της ανεργίας τουλάχιστον σε πρώτη φάση τους 12 μήνες με άμεση ανανέωσή του. Να καταργηθεί η ασφαλιστική εισφορά που παρακρατείται από τους ανέργους του ΤΑΤΤΑ αφού ο χρόνος ανεργίας δεν υπολογίζεται συντάξιμος. Επίσης να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και όσοι ασφαλισμένοι έχουν σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου.
  2. Να δοθεί οριστική λύση και να ρυθμιστεί για όλους τους ασφαλισμένους στο ΤΑΤΤΑ το ζήτημα της καταβολής του επιπλέον 3,6% ασφάλιστρου για τα ΚΒΑΕ που καθιερώθηκε με το νόμο1186/81 άρθρο 4 παρ. 4 και σταμάτησε να παρακρατείτε από τη Γ’ Διεύθυνση του ταμείου, χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες παροχές, του άρθρο 33, παρ. 2 του Ν. 4075/2012.
  3. Να χορηγηθεί το οικογενειακό επίδομα του 10% σ’ όλους τους συνταξιούχους του ΕΤΑΠ – ΜΜΕχωρίς προϋποθέσεις ( όπως ισχύει στον τομέα σύνταξης του ΤΣΕΥΠ)
  4. Το ποσοστό συνταξιοδότησης λόγω θανάτου να καθοριστεί στο 70% (από 60% που είναι στοΤΑΤΤΑ) όπως ισχύει σ’ όλες τις Διευθύνσεις του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και στο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ.
  5. Για το επικουρικό στο ΤΑΤΤΑ να καθιερωθεί εργοδοτική εισφορά, στο αντίστοιχο ποσοστό που καταβάλλεται ως εργατική εισφορά και ένα ποσοστό στο ύψος του 4% από τα συνολικά έσοδα του αγγελιοσήμου σύμφωνα με προϋπάρχουσα πρόταση του ταμείου.
  6. Επίσης διεκδικούμε θεώρηση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας στους μακροχρόνιους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την καταβολή ενός επιδόματος όπως ισχύει στον ΟΑΕΔ.
  7. Τέλος ζητάμε λόγω του αποκλεισμού μας από τη συμμετοχή των ενώσεών μας στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, να μας ενημερώσετε αναλυτικά για το συνολικό ετήσιο ποσοστό μείωσης των συντάξεων από τις περικοπές των μνημονίων για κάθε διεύθυνση, τα οποία αποτελούν έσοδα των αντίστοιχων τομέων καθώς και αυτά που καταβάλλονται για το ΑΚΑΓΕ.

    Μόνο με συντονισμό εργαζόμενων - συνταξιούχων 
    μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια. 

    05/06/13