Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η εργοδοσία της επιχείρησης UP-PRESS συνεχίζει 

την  προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζόμενων


Ένα χρόνο μετά την μείωση κατά 25% των μισθών , ξανακάλεσε τους εργαζόμενους για να "συζητήσουν" την υπογραφή του εκτρώματος που ονομάζει σύμβαση,με την παρουσία του καλοπληρωμένου εργοδοτικού δικηγόρου Ανυφαντή. Πέρυσι με το φόβο και την τρομοκρατία αφαίρεσε πάνω από 3.000 ευρώ από το ετήσιο εισόδημα του καθένα  εργάτη,τώρα με το καρότο της μη παραπέρα μείωσης προσπαθεί να επιβάλει εργασία χωρίς δικαιώματα , με μισθούς που δεν φτάνουν ούτε για τις βασικές ανάγκες , απλήρωτες υπερωρίες και γενικά συνθήκες γαλέρας.


Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα, να σκεφτούν ποιος ωφελήθηκε από τις δικές τους θυσίες, εργοδοσία και κυβερνήσεις δημιούργησαν εργασιακό μεσαίωνα για τους εργάτες και τώρα στα χρήματα που τους άρπαξαν έρχονται να ξαναπροστεθούν οι επιχορηγήσεις και το ζεστό χρήμα για επενδύσεις. Αυτή είναι η ανάπτυξη τους ,οι εργάτες να μην μπορούν να πληρώσουν χαράτσια,στεγαστικά δάνεια, να μην μπορούν να ζήσουν και να απολαύσουν τους καρπούς του μόχθου τους, να μην μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους,να σκέφτονται ακόμα και αν μπορούν να αρρωστήσουν ,αν μπορούν να πάνε διακοπές και από την απέναντι ταξικά πλευρά να αγοράζονται μηχανήματα,η επιχείρηση να επεκτείνεται σε νέους τομείς , να βρίσκει χρήματα να καλοπληρώνει τους Ανυφαντήδες αλλά για πληρωμή υπερωριών ούτε να το συζητάει.
Σε αυτού του είδους την ανάπτυξη οι μόνοι που θα ωφελούνται συνέχεια,είτε στην ανάκαμψη είτε στην κρίση θα είναι οι εργοδότες, μικροί ή μεγάλοι εκμεταλλευτές της εργασίας μας ήταν και θα είναι. Σήμερα και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση UP-PRESS έχουν συμφέρον και ταξικό καθήκον να παραμερίσουν φόβο και απογοήτευση, να παλέψουν μέσα από το Σωματείο μας την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης μεταξύ του σωματείου και της εργοδοσίας. Τους καλούμε να σκεφτούν  τις ανάγκες τις δικές τους και των οικογενειών τους, το σωματείο και οι ταξικοί συνδικαλιστές ήταν και θα είναι πάντα δίπλα τους για να δίνουνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται. 

20/06/13