Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η Διοίκηση της Βοβλιοσυνεργατικής 
ετοιμάζεται να εφαρμόσει νέα αντεργατικά σχέδια.
       
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Η Διεύθυνση της εταιρείας ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ξεκίνησε με τις μειώσεις που επέβαλε σε μια μερίδα εργαζομένων αποκαλώντας τους υψηλόμισθους. Μετά σε καθυστερήσεις πληρωμών. Μετά προσπάθησε να περάσει μειώσεις (χωρίς αποτέλεσμα), καλώντας μας να τις αποδεχθούμε. Στη συνέχεια προχώρησε στην αφαίρεση του επιδόματος γάμου από τις αρχές του χρόνου. Και τώρα προχωρά στο τρίτο βήμα της αντεργατικής επίθεσης.
Σχεδιάζει την εφαρμογή του βάρβαρου μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας, που τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων όπου αυτό εφαρμόστηκε.
Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που είχαμε πως άμα κάνεις ένα βήμα πίσω ανοίγει η όρεξη στην εργοδοσία και για άλλα μέτρα.
Καλούμε τους συναδέλφους που πίστεψαν την εργοδοσία πως κάνει προσπάθεια, πως με την αφαίρεση του επιδόματος γάμου θα σταματούσε την επίθεση, να βγάλουν συμπεράσματα, να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο τους και την Επιτροπή.
Να μη σκύψουν το κεφάλι, να μη φοβηθούν. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την οργανωμένη πάλη και δράση. Να καταλάβουν ότι η εργοδοσία είναι αχόρταγη. Όσο βρίσκει χώρο, όσο θα το επιτρέπουμε εμείς θα επιτίθεται για να μας αφαιρεί δικαιώματα.

  Όχι στο βάρβαρο αντεργατικό μέτρο 
της εκ περιτροπής εργασίας

Η δύναμή μας είναι η ενότητά μας.
Να αφήσουμε στην άκρη τους τεχνητούς διαχωρισμούς σε γραφεία και παραγωγή, σε νέους και παλιούς, σε μόνιμους και συμβασιούχους. Γιατί αυτό εξυπηρετεί μόνο την εργοδοσία.
Να είμαστε σε ετοιμότητα. Το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση κάθε μορφής.
Απαιτούμε από τη Διεύθυνση της εταιρείας να αποσύρει από τα σχέδιά της το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας και κάθε άλλο μέτρο.
Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα.
Όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι να πληρώνονται με βάση τις τελευταίες ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις.
Προχωράμε σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 5-6-13 στο εργοστάσιο στο Κορωπί.


04/06/13