Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 13, 14 & 15 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου, καλούνται να αναδείξουν νέα διοίκηση στο Σωματείο. Η θητεία της προηγούμενης διοίκησης του Σωματείου μας, συνέπεσε με την έξαρση της οικονομικής κρίσης. Από την αρχή, η παράταξή μας πήρε θέση και μίλησε για την φύση της, που ήταν γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, αντίθετα με άλλες δυνάμεις που μιλούσαν για κρίση χρέους, ή για κακούς διαχειριστές.
Το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή τρικομματική (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), μοναδικό τους μέλημα είναι να διαφυλάξουν ή και να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων, φορτώνοντας το βάρος της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού.
Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι να αμφισβητούνται εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών δεκαετιών, όπως οι Συλλογικές Συμβάσεις, το 8ωρο, η κοινωνική ασφάλιση. Στο όνομα της «ανάπτυξης» ξεπουλιέται η περιουσία του λαού, η ενέργεια, το νερό, οι ακτές, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια.
Πεδίο δραστηριοποίησης του κεφαλαίου ανοίγεται και στα νοσοκομεία και στα σχολεία, όπου η υγεία και η παιδεία γίνονται ακριβό εμπόρευμα. Προσπαθούν να επιβάλλουν αυτήν την πολιτική με το δόγμα «Νόμος και Τάξη», με αυταρχισμό και τρομοκρατία, χρησιμοποιώντας ακόμα και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που παίζουν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο, στοχοποιώντας τους μετανάστες ή ακόμα παίζοντας τον ρόλο του δουλέμπορου. Είναι οι ίδιοι που είναι απόντες ή βρίσκονται απέναντι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, αλλά και στη Βουλή τάσσονται ξεκάθαρα με τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Εμείς το λέμε καθαρά: Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν καμία θέση στους χώρους δουλειάς μας!!!
Στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ η κρίση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με πάνω από 5000 απολυμένους, εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους, ενώ η μαύρη εργασία και η εργασία με μπλοκάκια αποτελούν τον κανόνα. Στους περισσότερους χώρους έχουν γίνει επανειλημμένες μειώσεις μισθών, ενώ πουθενά δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση.
Στα Πρακτορεία Τύπου αντιστεκόμαστε! Εξακολουθεί να αποτελεί κατάκτησή μας η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και η εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης. Αυτό δεν είναι ανεξάρτητο από το γεγονός ότι σε αυτές τις συνθήκες, η ΔΑΣ, η παράταξή μας που έχει και την ευθύνη της διοίκησης του Σωματείου, έδωσε το κύριο βάρος της προσπάθειάς της, στην οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και αντιστάθηκε στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Προσπάθησε να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες, ανέδειξε την ανάγκη ισχυροποίησης του Σωματείου, γιατί αυτή είναι η δύναμή τους. Πραγματοποίησε συσκέψεις όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους τα ειδικά αλλά και γενικότερα προβλήματα του χώρου. Έδειξε ότι σε αυτή την καταστροφική, για τους εργαζόμενους , πορεία, οι μόνοι που μπορούν να χτίσουν ένα λαϊκό τείχος, είναι η εργατική τάξη με τους συμμάχους της, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες και τη νεολαία.
Είναι σίγουρο ότι και στα Πρακτορεία, όπως στο σύνολο των επιχειρήσεων του Τύπου, θα δρομολογηθούν αλλαγές. Εμείς κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα μπούμε σε καμία συζήτηση που να παζαρεύει τα δικαιώματά μας.
Σήμερα στο εργατικό κίνημα έχουν διαμορφωθεί ξεκάθαρα δύο δρόμοι. Ο ένας είναι αυτός της υποταγής, του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας, αυτός που υποκλίνεται στην κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, της λογικής του μικρότερου κακού που έχουν πληρώσει τόσο ακριβά οι εργαζόμενοι. Αυτός ο δρόμος εκφράζεται από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.
Ο άλλος δρόμος είναι αυτός της ρήξης και της ανατροπής. Αυτός που διεκδικεί όλον τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Που αμφισβητεί την εξουσία του κεφαλαίου και οργανώνει ταξικούς αγώνες για την ανατροπή του. Που διεκδικεί την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, που οργανώνει αγώνες μέσα στους χώρους δουλειάς, εκεί όπου γίνεται ο πραγματικός πόλεμος και ο εργοδότης με τους μηχανισμούς του εκβιάζει και τρομοκρατεί.
Αυτόν τον δρόμο διαλέγουμε, αυτόν ακολουθούμε μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ΠΑΜΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κατάργηση των μνημονίων. Να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Παιδεία & Υγεία.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΤΗΝ ΔΑΣ

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΣΤΙΣ 13, 14 & 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ


Ιούνιος 2013