Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Λουκέτο 

συνάντησαν οι εργαζόμενοι στη Fimi Pack


Την Τετάρτη το πρωί οι εργαζόμενοι της Fimi Pack που πήγαν στο εργοστάσιο, συνάντησαν αλλαγμένες τις κλειδαριές και τη διεύθυνση του εργοστασίου εξαφανισμένη. Αυτή η κίνηση από πλευράς της διοίκησης έχει στόχο να απογοητεύσει και να διώξει τους εργαζόμενους από την επιχείρηση, χωρίς να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους που ξεπερνάνε τους 8 μήνες και τις αποζημιώσεις τους. Η εργοδοσία, θέλει απαλλαγμένη από το «βάρος» των εργαζομένων να προχωρήσει τα όποια σχέδιά της.

Οι εργαζόμενοι με το Σωματείο και τη σωματειακή τους επιτροπή αμέσως συγκαλέσανε γενική συνέλευση και αποφάσισαν τη φύλαξη του εργοστασίου, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα φύγει κάτι από την περιουσία της εταιρίας που έχουν δεσμεύσει με ασφαλιστικά μέτρα. Ταυτόχρονα προγραμματίστηκε συγκέντρωση στην επιθεώρηση εργασίας της Παλλήνης την Πέμπτη 20/06 και ζητήθηκε τριμερής συνάντηση από το υπουργείο εργασίας.
Το Σωματείο και η επιτροπή πραγματοποίησαν παρέμβαση στον ΟΑΕΔ για την άμεση καταβολή του επιδόματος επίσχεσης  σε όλους τους εργαζόμενους.

Στο πλευρό των εργαζόμενων βρέθηκε η Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου, αλλά και η λαϊκή επιτροπή της Παλλήνης. 

Καλούμε όλους αυτούς που δε χάνουν ευκαιρία να κατηγορούν τους αγώνες των εργατών ως αιτία για το κλείσιμο των επιχειρήσεων, όλα τα τσιράκια των εργοδοτών που δήθεν κόπτονται για το καλό μας, να πάνε στην πύλη της FimiPack να μιλήσουν με τους εργαζόμενους. Οι εργάτες του χιλιάρικου, που δούλεψαν για 8 μήνες απλήρωτοι για να σωθεί η εταιρία, θα τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει.
19/06/13